Ställ dina frågor om kriget i Ukraina

Publicerad 2022-03-09

Här kan du ställa dina frågor till Aftonbladets reporter Staffan Lindberg, som är på plats i Ukraina.

  • Fastnålat inlägg
    9 mars 2022
    Staffan Lindberg

    Tack för alla spännande frågor. Ledsen att jag inte hunnit besvara alla. Nu ska jag och fotograf Krister Hansson ge oss ut och göra reportage. Fortsätt gärna att följa vår och våra kollegors rapportering här på Aftonbladet.

Denna chatt är stängd.

  • 9 mars 2022

    Vad händer om Putin ger upp? Sopas allt under mattan å alla lever på som innan?

    Line

    Det får vi se. Det finns i sådana fall krigsskadestånd att betala. Och frågan om vad som ska hända med till exempel annekterade Krim och Donbass kvarstår. Världen kommer nog aldrig återgå till hur den var innan.

    Staffan Lindberg
  • 9 mars 2022

    Är planen att ryska folket ska vända sig emot Putin med alla dessa sanktioner?

    Är det överhuvudtaget möjligt att avsätta Putin utan att likvidera honom?

    Håkan

    Tror att sanktionerna huvudsakligen har två syften. Dels att försämra den ryska krigsekonomin så att det helt enkelt blir svårare att ha råd att bedriva krig. Och dels att vända det ryska folket mot Putin. Sett till hur aggressivt den ryska regimen slår ner på krigsmotståndare tycks det första syftet just nu vara lättare att uppnå.

    Staffan Lindberg
  • 9 mars 2022

    Hej.Tror ror du att personer så som Reinfeldt, som tyckte att försvaret var ett särintresse och Gudrun Schyman som i sin tur inte såg ett hot från Ryssland, att de fortfarande har kvar sina ståndpunkter?

    Per

    Vet inte. Men sannolikt kommer en hel del personer att putsa på sina tidigare uttalanden, påstå sig ha varit feltolkade osv.

    Staffan Lindberg
  • 9 mars 2022

    Man gör fel, man måste slå till nu mot Ryssland, annars blir det som WW2 när Tyskland börjar erövra och vandra. Man lär sig inte av historien, tyvärr.

    Kajsa
Staffan Lindberg och Krister Hansson rapporterar från Ukraina.