17-åring försökte knivmörda sin vän – under drogrus

Uppdaterad 2019-10-28 | Publicerad 2019-10-27

17-åringen befann sig i en lägenhet tillsammans med sin vän. Plötsligt drog han fram en kniv och gick till våldsam attack, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det här är en kille som inte på något sätt rör sig i kriminella kretsar, säger hans advokat Mikael Westerlund.

En kväll i början av oktober befann sig 17-åringen på en adress i Södertälje tillsammans med sin vän. Plötsligt tog han fram en kniv och gick till våldsam attack, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det finns vittnen som slog larm. 17-åringen och målsäganden kände varandra sedan tidigare, men jag vill inte gå in på exakt vilken typ av relation det handlar om, säger åklagare Frida Holmin.

Advokaten: Han rör sig inte i kriminella kretsar

17-åringen och offret ska ha varit goda vänner. Vid attacken ska 17-åringen ha varit narkotikapåverkad och fått “en snedtändning”, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Han sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Min klient är fortfarande misstänkt för ett mycket allvarligt brott, och med tanke på det så mår han inte bra. Han bestrider straffansvar och menar att han inte uppsåtligen gjort det som åklagaren påstår att han har gjort, säger advokat Mikael Westerlud.

– Det här är en person som inte alls på något sätt rör sig i kriminella kretsar eller i kriminella miljöer.

Nekar till brott

Offret ska ha fått allvarliga men inte livshotande skador.

– Vi har bett en rättsläkare titta på hur allvarliga skadorna blev. Förutom medicinska undersökningar håller vi nu på att hålla förhör och utföra tekniska undersökningar, säger Frida Holmin.

17-åringen nekar till brott.

Nyligen godkände han ett strafföreläggande för ringa narkotikasmuggling.