Uppsala får Sveriges modernaste biograf

Publicerad 2020-02-03

Den nya biografen på Dragarbrunnsgatan.

13 nya salonger fördelat på tre våningar blir det när Filmstaden bygger nytt i centrala Uppsala.

Lyxiga skinnfåtöljer och en mingelbar ska locka gästerna.

Turerna har varit många för Filmstadens planerade nybygge på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, som planerades stå klar redan 2018. Men nu har den nya supermoderna anläggningen fått klartecken att börja byggas.

– Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf i Uppsala, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden.

Då är den klar

Den nya biografen, som väntas stå klar sommaren 2023, byggs i tre våningsplan och får 13 salonger med totalt 844 lyxiga skinnfåtöljer. En av salongerna blir också en så kallad iSense, vilket är Filmstadens eget premiumformat där dem lovar större duk och bättre ljud.

Förutom bekväma fåtöljer ska besökarna också kunna mingla, äta och dricka, före och efter filmerna i Oscars Bar.

– Våra gäster säger redan idag att bio är någonting mer än att bara se film. Det är känslor och insikter som blir starkare och större för att de upplevs i stort format och för att vi delar dem med andra, fortsätter Helena Eklund.

Christer Nordström, Uppsalabo och tidigare presstalesperson för polisen.

”Det största som har hänt”

Christer Nordström, tidigare presstalesperson för polisen och ett välkänt ansikte på Filmstaden i Uppsala, hyllar den nya satsningen.

– Jämfört med det som finns idag är det här enormt stort. En biograf i yttersta toppklass. Det största som har hänt Uppsala, och jag har länge drömt att få uppleva detta, säger Christer Nordström som vid sidan om jobbet på polisen har extraknäckt som biovärd i Uppsala sedan 1966.

Vad kommer det här att innebära för Uppsalas filmälskare?
– Det kommer att bli ett rejält lyft för Uppsala. Inte bara för Filmstaden, utan det kommer att bli ett lyft för hela centrum, och för intilliggande verksamheter, fortsätter Christer Nordström som ser fram emot den nya ”superbiografen”.

– Jag är pensionär numera, men jag jobbar en del extra och förhoppningsvis blir det ett och annat inhopp när det är dags.

Följ ämnen i artikeln