Fyraårigt barn misstänks vara mördat

TT

Publicerad 2019-09-30

Polisen misstänker att ett fyraårigt barn i Halmstads kommun blivit mördat. En närstående till barnet har anhållits. Arkivbild.

En kvinna i Halmstad har anhållits som misstänkt för mord på sitt fyraåriga barn.

– Vi är rätt så säkra på att det är ett mord, säger kriminalkommissarie Inger Ohlsson till TT.

Mamman tog själv kontakt med sjukvården, rapporterar Hallandsposten. Detta vill inte Inger Ohlsson kommentera, inte heller tidningens uppgift att det är barnets mamma som är mordmisstänkt.

– Det är en närstående, säger hon bara.

Larmet nådde polisen via SOS Alarm strax före midnatt natten till måndag. När polispatrullen kom fram till flerfamiljshuset i Halmstads kommun hittades barnet och den person som nu har anhållits. Enligt tidningen var barnet då redan avlidet, men inte heller detta vill Inger Ohlsson kommentera.

TT: Har den anhållna gjort några medgivanden?

– Det vill jag inte gå in på just nu, säger Inger Ohlsson, som är chef vid enheten för brott i nära relationer i Halland.

Barnet kommer att obduceras denna vecka. En teknisk undersökning är genomförd och ett antal personer har hörts. Enligt Inger Ohlsson finns inga vittnen till händelsen, men bland annat har polisen genomfört dörrknackning i flerfamiljshuset och andra närstående till barnet har hörts.

Följ ämnen i artikeln