Uppgifter: Tate-bröderna planerade fly Rumänien

Berättade om planerna i video på sociala medier

Uppdaterad 2024-03-13 | Publicerad 2024-03-12

Andrew Tate och hans bror Tristan har gripits i Rumänien, baserat på en brittisk arresteringsorder.

Nu godkänner rumänsk domstol att Tate ska utlämnas till Storbritannien.

Anledningen till gripandet är uppgifter om att de tänkte fly landet – i en video på plattformen ”X”.

I natt greps bröderna Tate i Rumänien, efter att rumänska myndigheter fått uppgifter om flyktplanerna.

”Förra veckan fick vi information att Tate kan ha planerat att fly Rumänien, där han står åtalad för flera fall av misstänkta våldtäkter och människohandel”, skriver de brittiska advokaterna från McCue Jury & Partners i ett uttalande till Aftonbladet.

”Vi hörde av oss till brittisk polis för att uppmärksamma dem på detta och genast utfärda en arresteringsorder i Rumänien och utlämning till Storbritannien”.

Jack Beeston, en av advokaterna, berättar för Aftonbladet att de såg en videofilm på sociala medier-plattformen X, där det framgår att Tate berättat för streamer-profilen Adin Ross att han ”kommer lämna Rumänien snart och inte komma tillbaka”.

Utlämnas till Storbritannien

Advokatfirman representerar fyra av Tates misstänkta brittiska offer.

Ett av offren berättade för Aftonbladet att Andrew Tate ”ströp mig så hårt under sex att jag svimmade. Han upprepade att han ägde mig”.

Anklagelserna i Storbritannien bakom gripandet nu rör sexuella övergrepp mellan åren 2012 och 2015.

Senare på tisdagen meddelades att rumänsk domstol godkänner Storbritanniens begäran om att utlämna Andrew Tate, rapporterar Sky News. Utlämning är dock uppskjuten till efter att rättegången i Rumänien är över.

Andrew Tate förs bort av polis.

Tates talesperson: Oroväckande

Bröderna åtalades i juni även för bland annat våldtäkt och människohandel i Rumänien, där de bor, och de har suttit i fängelse och husarrest sen de blev häktade i december 2022.

Senare bestämde en domstol att häva husarresten och att de kunde röra sig fritt i Rumänien, men inte lämna landet.

Tates talesperson säger i ett offentligt uttalande till Aftonbladet i dag att bröderna bestämt nekar till alla anklagelser, även om flyktplanerna. De är djupt besvikna på hur de gamla brittiska anklagelserna nu tas upp igen, utan att det enligt dem har presenterats nya bevis.

De menar enligt talespersonen att det finns frågor kring motiven bakom:

”Bröderna betonar att de hoppas få en rättvis och opartisk rättsprocess, trots de oroväckande omständigheterna runt deras fall”.

Tristan Tate greps också under tisdagen.