Willy Wonka-fiaskot skakar Storbritannien – ringde polisen på event: ”Snurrigt”

Publicerad 2024-03-07

Besökarna lovades en riktig upplevelse.

”Willy Wonkas upplevelse” skulle vara något utöver det vanliga.

Och det var det också.

”Vilket fullständigt snurrigt evenemang”, skriver pappan Stuart Sinclair.

Barnen i Glasgow och dess omnejd lovades chokladfontäner, godis och en dag av lek och glädje i ”Willy Wonka experience”.

Arrangören House of Illuminati kallade evenemanget ”En resa fylld av underbara skapelser och förtrollande överraskningar vid varje hörn”, skriver BBC. I ett inlägg på dess sociala medier hade de inför premiären skrivit att besökarna skulle mötas av ”drömmarnas hus”. Flera familjer runt i om i Storbritannien lockades att resa till Glasgow för en härlig familjedag.

Stuart: ”Jag har aldrig sett något liknande”.

Resultatet: Besvikelse

Men besökarnas förhoppningar grusades å det grövsta.

I själva verket visade det sig att den ”virtuella upplevelsen” var en i princip tom lagerlokal med ett par tygskynken uppsatta på väggar. Några färgglada dekorationer som rekvisita och en hoppborg i mindre skala.

Stuart Sinclair, 29, från Dundee var mycket förvånad och tycker att evenemanget är skrattretande. Hans bilder har fått stor spridning på sociala medier.

”Jag har aldrig sett något liknande. Det här var verkligen en ”upplevelse”. Det här var väl värt resan till Glasgow”, skriver han på Facebook.

Flera föräldrar var så besvikna att de krävde pengarna tillbaka. Vissa kände sig så lurade att de ringde polisen. Och polisen ryckte ut men gjorde inte mycket mer än att medla mellan utskälld arrangör och upprörda vårdnadshavare.

Reaktionerna har haglat i Storbritannien och skapat stora rubriker i både pressen och på sociala medier.

”De sålde en dröm och levererade en mardröm”, skriver en förälder enligt Sky News.

Arrangören: Ska lära mig av den här läxan

Det slutade med att arrangören ställde in alltihop under första dagen.

”Först och främst vill jag be om ursäkt till var och en av er som sett fram emot detta evenemang. Jag förstår besvikelsen och frustrationen detta har orsakat, och jag är verkligen ledsen för det. Det är viktigt för mig att klargöra att organisationen och besluten kring detta evenemang enbart var mitt ansvar”, skriver House of Illuminati på Facebook.

Alla som betalat kommer att få tillbaka sina pengar i sinom tid.

”Jag ber om lite tid för att bearbeta allt som har hänt. Min avsikt är att lära av denna erfarenhet”, skriver arrangören.

Följ ämnen i artikeln