Tog bild på sin misstänkte våldtäktsman på Södermalm

Publicerad 2022-10-13

Mitt i sommarkvällen bredvid ett populärt promenadstråk våldtog en man en ung tjej.

Men hon lyckades ta en bild på den misstänkte mannen – och nu efterlyses han av polisen.

– Det är oerhört viktigt att vi får tag på honom, så han inte utsätter någon annan för något liknande, säger Anna Lozano, utredare på polisen till ”Efterlyst”, som publiceras 20.00 på Viaplay i kväll.

Den 21 juli i år promenerade en ung tjej hem längs med Ringvägen på Södermalm i Stockholm.

Då kom en man fram till henne och frågade om hon ville ha skjuts. Hon tackade nej och promenerade vidare. Men mannen följde efter henne, enligt programmet ”Efterlyst”, som publiceras klockan 20.00 på Viaplay i kväll.

När tjejen vände upp på Södermannagatan tog mannen ett fast grepp om hennes arm och drog med sig henne. I närheten av Skanstullsbron, bredvid ett väldigt populärt promenadstråk, drog han ner henne till vattnet.

– Det är en fin sommarkväll, det är många som passerade i området. Folk som är ute och tar en promenad, joggare, kan ha gjort viktiga iakttagelser, säger Anna Lozano, utredare på polisen, till ”Efterlyst”.

Enligt tjejen hittade mannen till den lilla avskilda platsen enkelt, som att han visste exakt vart den låg.

Där ska mannen ha våldtagit henne.

Här är bilden som den unga kvinnan lyckades ta på mannen som våldtog henne. Känner du igen honom?

Tog bild på mannen

När mannen försvunnit letade den unga tjejen efter någon som kunde hjälpa henne. I närheten av restaurangbåten Thaibåten på Södermalm hittade hon två personer, som larmade polisen.

Då gick den misstänkta våldtäktsmannen förbi och hon pekade ut honom. Mannen och kvinnan som hade hjälpt till att larma polisen började jaga mannen, men tappade honom vid Ringvägen. Sedan dess har han gått fri.

Men kvinnan lyckades ta en bild på mannen med sin mobil.

Han beskrivs som 25–35 år gammal, cirka 175 centimeter lång, en smal/normal kroppsbyggnad, kortsnaggat brunt hår och lite skägg eller skäggstubb.

Han hade mörka byxor, vitt linne eller t-shirt och en huvtröja som troligtvis var grå och någon form av keps vid brottstillfället. Han talade med en brytning.

Bilden som kvinnan tog går polisen nu ut med, i hopp om att hitta mannen. Polisen bedömer att han kan begå fler övergrepp och brott.

– Det är oerhört viktigt att vi får tag på honom, så han inte utsätter någon annan för något liknande, säger Anna Lozano till ”Efterlyst”.