Man kidnappade måsungar – söks av polis

Publicerad 2019-06-23

Polisen i Malmö letar efter en man som stoppat ner måsungar i en säck och därefter försvunnit med dem.

För andra gången på kort tid har personer kidnappat eller stulit måsar i Malmö. Här om dagen inträffade den senaste incidenten, på Djäknegatan.

En person bevittnade och filmade hur en man – påtagligt irriterad över ett gäng måsungars skränande, hämtade en säck – placerade ungarna i den och därefter försvann med säcken.

Vad som sedan hänt med måsungarna är oklart men polisen är hoppfull om att hitta mannen, som misstänks för djurplågeri.

– Allt fångades på film efter att en anställd på ett företag i närheten filmade allt med sin mobil. Vi har både det materialet och bra vittnesmål hur mannen såg ut, säger Eva-Gun Westford, polisens presstalesperson, till Malmö Lokaltidning.

Fångade mås med en håv

En liknande incident inträffade i början av juni, då en man och en kvinna misstänks ha kidnappat en mås, efter att ha fångat in fågeln och därefter tagit in den i en lägenhet i närheten av Värnhem.

– De såg hur en man gick fram med en håv och fångade in en mås på innergården. Därefter kom en kvinna med en stor låda och tillsammans bar de in fågeln i en lägenhet, berättade Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling för Lokaltidningen kort efter händelsen.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln