Migranter hittade med hjälp av röntgen

TT-Reuters

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2019-07-08

Mexikanska myndigheter har med hjälp av en stor röntgenmaskin vid en kontrollstation i delstaten Zacatecas hittat 51 centralamerikanska migranter gömda i en lastbil.

Mexikanska myndigheter har med hjälp av en stor röntgenmaskin vid en kontrollstation i delstaten Zacatecas hittat 51 centralamerikanska migranter som var gömda i en lastbil. Röntgenbilderna visar de gömda människornas ljusare siluetter i det trånga utrymmet.

Migranterna – varav 21 var minderåriga – var från Ecuador, El Salvador, Guatemala och Nicaragua och de har nu omhändertagits innan de skickas tillbaka till sina hemländer, enligt Mexikos migrationsmyndighet.

Chauffören har gripits och lastbilen, liksom motsvarande drygt 110 000 svenska kronor i kontanter som låg i den, har beslagtagits.

Myndigheterna har satt in hårdare tag sedan USA:s president Donald Trump hotat införa tullar på mexikanska varor om inte strömmen av migranter norrut stoppas.

Marcelo Ebrard, Mexikos utrikesminister, säger att landets åklagare för närvarande utreder elva fall av misstänkt smuggling av migranter.