Bygger sin dröm för 430 miljoner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-22

Elin och Tiger Woods flyttar till stjärnornas ö

LONDON. Här ska Tiger Woods bo med sin svenska fru Elin.

Prislappen: 430 miljoner kronor.

Två år har gått sedan den amerikanske golfguden köpte strandtomten på Jupiter Island i Florida.

Det lär dock dröja ytterligare ett och ett halvt år innan 31-åringen flyttar dit tillsammans med Elin, 27, och dottern Sam Alexis, 5 månader.

Rev lyxhuset

Paret har låtit riva den 13 år gamla lyxkåken som ingick i köpet. På ägorna fanns även tre andra stora hus, två swimmingpooler, planer för basket, tennis och volleyboll samt en minigolfbana. Allt har jämnats med marken för att familjen Woods ska kunna bygga upp sitt drömhem från grunden.

Medan schaktmaskinerna har plöjt över den tio tunnland stora tomten har arkitekterna tagit fram ritningar.

– Tigers ställe blir väldigt lyxigt, säger en källa i The Sun.

Fastigheten kostade 300 miljoner kronor. Världens bäst betalde idrottsman hostar upp ytterligare 130 miljoner för att bygga av det 930 kvadratmeter stora huset.

För Elin, tidigare Nordegren, betyder flytten trygghet. I Jupiter bor även svenske golfaren Jesper Parnevik med sin familj. Elin jobbade tidigare som barnflicka åt familjen Parnevik och det var genom Jesper hon 2001 träffade Tiger Woods.

”En guldtjej”

– Dom passar bra ihop. Han har fått tag på en riktig guldtjej, sa Jesper Parnevik när förhållandet blev känt.

Tiger Woods och Jesper Parnevik är inte de enda världsstjärnorna som hittat till Jupiter – kallat världens dyraste postnummer. Céline Dion och hennes man ska flytta tillbaka efter några år i Las Vegas. Sångerskan har saknat familjen Parnevik.

– Jag älskar att spela golf med Jesper. För mig står han för sol, golf och Florida. Han, Mia och barnen är underbara. För ett knappt år sedan kom hela familjen till Las Vegas för att titta på min show, säger Céline Dion.