Här annonseras lediga tjänsten ut – som chefens livspartner

Uppdaterad 2018-06-25 | Publicerad 2018-06-22

Charlotte Lindmark, 44, från Luleå arbetar som skådespelare inom sitt eget företag.

Men nu har hennes anställda tröttnat på hennes tjat om en livspartner och skrivit en annons där de söker kärleken åt chefen.

– Det är väldigt roligt att det blir till allmänhetens intresse att jag söker en livspartner, säger Charlotte.

Skådespelerskan Charlotte Lindmarks anställda tröttnade på hennes tjat om att hon inte hade någon partner. Därför tog de saken i egna händer och la ut en annons om en ledig tjänst som chefens livspartner, vilket även lokaltidningen NSD skrivit om.

”Vår chef Charlotte börjar bli alltför självfixerad vid sin icke existerande tvåsamhet. Våra fikaraster börjar bli outhärdliga. För chefens räkning söker vi därför en partner som kan få henne att krypa ur sin egen navel och låta oss andra fokusera på jobbet”, står det bland annat i annonsen som blivit viral.

Men hur kändes det att dina anställda skrev så här?

– Jag har en svinbra chef, nämligen jag själv. Jag jobbar ju i den kreativa branschen med teater, så min personal är ju ett gäng rollfigurer, berättar 44-åriga Charlotte för Aftonbladet och skrattar gott.

När Charlotte bestämde sig för att söka en hållbar relation kom hon fram till att hon inte ville lägga pengar på olika dejtingsajter, i stället la hon sina pengar på att anlita en copywriter. Tillsammans med denna utformade hon sedan annonsen.

– Hon tyckte inte heller att min idé var konstig.

Flera ansökte om riktigt jobb

Efter att Charlotte la upp annonsen på Facebook den 7 juni har den spridits och flera personer har hört av sig efter att ha tagit del av texten.

– Men de enda som har hört av sig har trott att det varit en riktig jobbannons.

Nu uppmanar Charlotte fler att höra av sig om de tror att de kan vara den som Charlotte söker. Och hon påpekar också att man inte behöver vara nervös över den uppmärksamhet som annonsen fått.

– Vid tillsättning av viktiga tjänster så brukar ju ofta stora arbetsplatser gå ut offentligt med vilka de sökande är. Det tänker inte jag göra, det kan ju vara skönt för de sökande att veta.

Hon påpekar också att man inte nödvändigtvis behöver söka för sin egen del.

– Jag tror inte att den här människan finns i Norrbotten, så jag tänker att det kanske ska utdelas en rekryteringsbonus eller hittelön om någon kan tipsa om någon person som man tror passar in på den här profilen.

Följ ämnen i artikeln