Mordet i Uppsala fångades på övervakningsfilm

Publicerad 2017-04-04

Två personer sitter nu anhållna för inblandning i mordet i Uppsala.

Dådet där offret sköts med fem-sex skott fångades av en övervakningskamera i närheten.

– Det fanns ett pris på hans huvud, säger en källa med insyn.

De två anhållna, 20 respektive 34 år, misstänks för närvarande för medhjälp till mord.

Polisen uppger nu att mordet filmats av en övervakningskamera. På filmen syns två maskerade gärningsmän klädda i vita overaller. Enligt vad åklagaren Anne Sjöblom uppgett har flera vapen använts.

Men de som avlossat skotten är fortfarande på fri fot.

”Pris på hans huvud”

Enligt en källa med insyn utreds bland annat en uppgift om att det fanns ett pris på offrets huvud.

Han var misstänkt för ha anstiftat ett uppmärksammat mord i Södertälje för några år sedan. Han åtalades men friades och levde sedan med skyddad identitet.

– Det ska ha funnits ett pris på brottsoffret på ungefär 3 miljoner, säger källan.

Hämnd är ett av av flera spår som nu följs upp av utredarna.

”Hade handgranat hemma”

En av de nu anhållna har kopplingar till den Porsche Cayenne som användes som flyktbil och som kördes av någon annan än skyttarna.

Vid en husrannsakan i samband med bilstölden för några månader sedan ska polisen också ha hittat en handgranat hemma hos en av de nu anhållna.

De båda är kända av polisen sedan tidigare.

Den äldre av dem, 34-åringen, dömdes senast 2014 till fyra års fängelse för häleri, grovt narkotikabrott, ringa dopningsbrott samt brott mot vapenlagen.

Han blev villkorligt frigiven för några månader sedan.

20-åringen är också dömd ett flertal gånger bland annat för vapenbrott, flera fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel, stölder och ringa narkotikabrott.

Han har själv haft problem med narkotikamissbruk.

”Alla iakttagelser intressanta”

Christer Nordström uppger att utredningen pågår med en mängd rutinåtgärder, som exempelvis undersöka om det finns övervakningsfilmer från kameror i området.

Han säger att det fortfarande är angeläget att få in in ytterligare tips och information.

– Och det gäller framförallt den här bilen, en svart Porsche Cayenne som setts vid brottsplatsen och som hittades senare. Personerna kring den bilen, som var falskskyltad med tyska registreringsskyltar, är intressanta.

Christer Nordström uppger att alla iakttagelser är av intresse, var och när bilen sågs, även om det var en tid före dådet som skedde i lördags kväll i Boländerna i Uppsala.

Vid en presskonferens i dag uppgav kommissarie Catarina Bowall att polisen även är tacksam för all information om vita overaller, om någon hört talas om inköp eller sett någon köpa.

Tips kan lämnas på telefon 114 14.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln