45-årig man häktad för mordet på Lena Wesström

Publicerad 2019-08-30

ÖREBRO. Den 45-årige man som misstänks för mordet på Lena Wesström i fjol häktades alldeles nyss av Örebro tingsrätt.

Mannen har tidigare varit misstänkt och frihetsberövad i ärendet.

Den 45-årige man som tidigare frihetsberövats i utredningen kring mordet på Lena Wesström i maj förra året häktades i dag.

Han kom in i rättssalen, klädd i blå tröja och svarta byxor. Via sin advokat förnekade han brott och bestred åklagare Åsa Hidings häktningsyrkande.

Förhandlingen skedde sedan bakom stängda dörrar.

När dörrarna öppnades efter två timmar och förhandlingen återigen blev offentlig meddelade Örebro tingsrätt att 45-åringen häktas, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Lena Wesström.

Mannen har varit häktad en gång tidigare i ärendet. Det var i juni förra sommaren och han var då skäligen misstänkt för mordet.

Han släpptes emellertid den gången efter en vecka i häkte, i brist på bevis.

I tisdags greps mannen igen och i dag blev han alltså häktad i Örebro tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är en högre misstankegrad än tidigare.

Åklagare Åsa Hiding gav en kort kommentar efter tingsrättens beslut. Hon sa att utredningen fortsätter med oförminskad styrka. Flera förhör har hållits och utredarna har teknisk bevisning, men Hiding sa att hon inte kunde gå in i detalj på exakt vad det är som nu fått den 45-årige mannen häktad.

Ytterligare en person är anhållen i ärendet.

Åklagaren måste bestämma senast på lördag om den personen också ska begäras häktad.

Under fredagseftermiddagen hade Åsa Hiding ännu inte fattat något beslut om det.

Följ ämnen i artikeln