I dag begravs mördade Karolin Hakim

Familjen välkomnar alla som vill hedra småbarnsmamman

Publicerad 2019-09-18

Mördade Karolin Hakims familj har bjudit in till en öppen begravning.

Den unga läkaren begravs i dag på S:t Pauli Norra kyrkogård i Malmö.

Familjen vill att alla, som på något vis är berörda, ska få hedra och hylla den mördade småbarnsmamman.

Klockan 11.00 i dag, onsdag, hålls en begravningsceremoni för Karolin Hakim i Luftkastellet, Malmö. Efter ceremonin kommer hennes kista färdas i en polisövervakad kortege genom Malmö till S:t Pauli Norra Kyrkogård. Där beräknas jordfästningen äga rum mellan klockan 12.30 och 13.00.

Begravningen är öppen för allmänheten eftersom familjen vill att Karolin Hakim ska bli ihågkommen som den ambitiösa och kärleksfulla unga kvinna hon var.

– Det är svårt att säga hur mycket folk som kommer. Allt mellan 200 uppemot 1000 personer, säger Jimmy Serler på begravningsbyrån.

Jimmy Serler säger att förberedelserna inför begravningen har varit minutiösa och att den kommer att polisövervakas.

– Vi har satt upp kravallstaket runt begravningsplatsen och kommer att släppa på folk när det är dags, säger han.

31-åriga Karolin Hakim sköts ihjäl på öppen gata i Malmö den 26 augusti. Hon höll sitt spädbarn i famnen vid mordet. Barnet fick en bula i huvudet men klarade sig undan kulorna.

På platsen fanns också pappan till barnet, en 33-årig man med ett kriminellt förflutet, som bland annat dömts för ett stort värdetransport rån i Danmark 2008. En av polisens teorier är att mordet har med mannens förflutna att göra.

En 23-årig man sitter häktad för inblandning i mordet på Karolin Hakim. Polisen misstänker att han kan ha med införskaffandet av flyktbilen att göra. En grå Mercedes hittades utbränd på Stadiongatan efter mordet.

Polisen efterlyser fler uppgifter om var bilen varit mellan den 21 och 26 augusti. Förhoppningen är att det ska leda till att skytten bakom mordet grips.

PODD: Experten om det svenska skjutvåldet: ”Sticker ut”

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Manne Gerell om de uppmärksammade morden i Malmö och Vällingby.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS