Reinfeldts talskrivare: "De är ett bra team"

Publicerad 2015-02-23

Moa Berglöf, talskrivare åt Fredrik Reinfeldt, jobbade tätt tillsammans med honom och Roberta Alenius.

Hon glädjs över nyheten om deras kärlek.

– De har varit ett bra team, säger hon om att de numera är ett par.

Moa Berglöf jobbade som politiskt sakkunnig och talskrivare åt statsminister Fredrik Reinfeldt under åtta år, mellan 2006-2014. Under perioden jobbade hon tätt tillsammans med både Reinfeldt och presschefen Roberta Alenius.

I dag blev det officiellt att Reinfeldt och Alenius är ett kärlekspar.

Berglöf uppger att hon är positivt överraskad.

– Jag är väldigt glad. Men jag blev absolut förvånad. Det är inte något jag tänkt mig. Det är två tidigare, nära, arbetskollegor.

"Man lär sig varandra"

Enligt Berglöf var Reinfeldt och Alenius väldigt nära.

– De har varit ett bra team. Det blir ju så. Det var alla vi som jobbat så nära varandra under så lång tid. Man lär sig varandras olika sidor och hur man kan läsa varandra. Men jag har bara sett det som professionellt.

Hon beskriver Roberta Alenius som "trevlig, proffsig och omtänksam".

– Jag skulle nog beskriva Fredrik Reinfeldt ungefär på samma sätt.

Björklund grattar

Allianspartiledarkollegan Jan Björklund (FP) twittrar om nyheten: "Våren måste vara här. Love is in the air! Grattis Fredrik och Roberta!"

Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU:s, ordförande Sara Skyttedal twittrar: "Hjärtekrossaren Fredrik Reinfeldt. Ska försöka klara av att gå vidare i livet...".

Socialdemokraten och HBT-aktivisten Alexandra Einerstam twittrar: "Jag är glad att Reinfeldt och Alenius kommer ut ur kärleksgarderoben. De har varit där inne alldeles för länge".