God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-10-22

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump vill begränsa juridiskt kön

Trump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som antingen man eller kvinna och att det inte går att ändra, enligt dokument som The New York Times tagit del av.
Läs hela artikeln

Svensk gränsbevakning sågas i hemlig rapport

Kritiken mot svensk gränsbevakning är värre än vad som tidigare varit känt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hela uppbyggnaden och organisationen sågas i en sekretessbelagd EU-rapport, där Sverige anklagas för att bryta mot Schengenreglerna.
Läs hela artikeln
Först sol – sen stormrisk

May: Brexit klart till 95 procent

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att meddela det brittiska parlamentet att 95 procent av landets skilsmässoavtal med EU nu är klart, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs hela artikeln

Skådespelaren i sorg efter mammans död

Skådespelaren Tara Reid sörjer sin mamma. På Instagram berättar hon att modern gick bort i lördags.
”Det har varit en av de mest förkrossande dagarna i mitt liv”, skriver Tara Reid i inlägget.
Läs hela artikeln
Tvingas lämna – efter Abba-missen

Drömresultat för Galaxy efter Zlatans mål

Zlatan Ibrahimovic är på god väg att ta sitt LA Galaxy till slutspel. Mot Minnesota United gjorde svensken ett undantag och spelade på konstgräs. Det ledde till ett mål och en assist i 3–1-segern.
Läs hela artikeln
Osannolikt slutminut i Milano-derbyt
Klart: Ericsson får VM-poäng

Influencern avslöjad av fans: Fejkar sina bilder

En vacker vy från Paris med höstiga löv, vem vill inte synas i en sådan? Det ville influencern Johanna E Olsson – så därför redigerade hon in sig själv i en sådan. Men reaktionerna från följarna var inte nådiga.
– Jag tycker att det är ganska fånigt, säger hon om kritiken i sin Instastory.
Läs hela artikeln

Miljardaffär ger inte mer välfärd

INGVAR PERSSON: Trots att välfärdsbolagens möjligheter att göra obegränsad vinst på sin verksamhet bara räddades av att Sverigedemokraterna bytte åsikt i frågan finns det uppenbarligen placerare som tror på en framtid för välfärdsprofiterna.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!