Här ska tv-profilen framträda på tisdag

Ska inför skranket nästa vecka

Publicerad 2019-01-18

CORAL SPRINGS/STOCKHOLM. Tv-profilen som misstänks för sexuellt ofredande i Florida, USA, är nu släppt mot borgen.

Mannen har just nu fotboja med gps-funktion.

På tisdag i nästa vecka ska han framträda i rätten i Broward County.

– Han ska då träffa domaren, säger advokat Alan Grinbergs assistent Viviana till Aftonbladet.

Den svenske tv-profilen har nu släppts ut ur fängelset efter att en borgensfirma betalat 10 000 dollar.

Mannen har lämnat in sitt pass till myndigheterna och är försedd med fotboja. Enligt ett dokument från domstolsmyndigheten som Aftonbladet tagit del av ska svensken framträda inför domare Thomas J Coleman på tisdag den 22:a januari i nästa vecka.

Förhandlingen ska ske i County Court tidigt på morgonen amerikansk tid.

Ändrade sin historia

Vid sin sida har mannen sin nya advokat Alan Grinberg. Han är den tredje advokaten som svensken har anlitat sedan han greps.

– Det är inte själva rättegången, utan ett första framträdande inför domaren, säger svenskens advokat Alan Grinbergs assistent Viviana till Aftonbladet utanför advokatfirmans kontor.

Grinberg själv är inte på plats, men har sedan tidigare aviserat att det sannolikt kommer att hållas en presskonferens inom en snar framtid.

Var den fotbojeförsedda tv-profilen uppehåller sig just nu är oklart. När Aftonbladet besöker hans tidigare rum på Studio 6 Motel i Coral Springs är det uthyrt till en annan person.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat ska svensken ändrat sin historia rörande de sexuella ofredanden som han misstänks för.

Den svenske tv-profilen hade en röd Nissan SUV, enligt polisrapporten från Margate Police Department.

”Verkade nervös”

I rapporten står det att mannen ändrade in historia när han fick veta att det fanns övervakningskameror på stället.

”När jag pratade med mannen verkade han nervös. Jag förklarade att han var gripen. Först förnekade han att han hade närmat sig ungdomarna. När jag berättade att det fanns övervakningskameror, ändrade han genast sin historia. Han sade att han bara hade frågat hur de tränade, eftersom han såg dem springa och blev imponerad. Han uppgav att han aldrig hade rört dem eller försökt att röra dem”, skriver polisen i sin rapport.

Följ ämnen i artikeln