Migranter räddade i Engelska kanalen

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Gareth Fuller/AP/TT
Brittiska kustbevakningen på patrull i Engelska kanalen. Arkivbild.

13 migranter har räddats i Engelska kanalen sedan de försökt ta sig över till Storbritannien med båt, uppger franska sjöfartsmyndigheter.

De 13 männen räddades av kustbevakningen och fördes till Calais där de överlämnades till gränspolisen.

Enligt officiella franska siffror som släpptes i måndags har runt 1 450 migranter räddats i Engelska kanalen av franska eller brittiska kustbevakningen sedan i januari, mer än dubbelt så många som under hela förra året.

I torsdags mötte Storbritanniens inrikesminister Priti Patel sin franske motpart Christophe Castaner för att diskutera situationen.

I Frankrike tror man att det är det varma, fina sommarvädret som fått ovanligt många att våga sig ut i Engelska kanalen. Men att korsa kanalen är riskfyllt på grund av tung båttrafik, starka strömmar och kallt vatten.

Tidigare i veckan hittades kroppen av en 48-årig irakisk man utanför Belgiens kust, iförd en flytväst av plastflaskor. Han tros ha försökt simma över Engelska kanalen från en strand i norra Frankrike. Bara en dag senare räddades 22 migranter, varav elva barn, från en sjunkande båt i Engelska kanalen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM