Crystal var gravid i åttonde månaden – sköts ihjäl i kyrkan

Publicerad 2017-11-06

26 personer har mist livet till följd av kyrkomassakern i Texas.

Bland annat pastorn Frank Pomeroys dotter Annabelle, 14 och Chrystal Holcombe som var gravid i åttonde månaden.

26 personer sköts till döds när en ensam gärningsman öppnade eld i en kyrka i Sutherland Springs, Texas, på söndagsförmiddagen lokal tid.

Flera barn rapporteras finnas bland de döda och skadade. En av de mördade är Annabelle Renee Pomeroy, 14. Hon var pastor Frank Pomeroys dotter.

Pastorn själv, som nästan alltid befinner sig i sin kyrka, var just under söndagsmorgonen inte på plats.

Han befinner sig på resande fot i Oklahoma och nåddes av det fruktansvärda beskedet om massakern och sin dotters död per telefon.

– Min dotter var ett mycket vackert och speciellt barn, säger Pomeroy till ABC News.

Brooke, 6 och Emily, 8, föll offer för skotten

En kvinna vid namn Crystal Holcombe besökte kyrkan tillsammans med sina svärföräldrar Karla och Bryan Holcombe. Alla tre dog i massakern. Crystral var gravid i åttonde månaden. Det berättar hennes kusin för AP. Crystal var också fembarnsmamma och det finns uppgifter om att även hennes barn ska ha skadats i attacken. Deras hälsotillstånd är i nuläget oklart.

Fyrabarnsmamman Joan Ward och tre av hennes barn föll också offer för skotten. Sexåriga Brooke och åttaåriga Emily dog vid sidan av sin mamma. Joan Wards styvson Rylan ska ha skjutits med fyra skott och vårdas just nu på sjukhus. Han fick opereras akut.

Åtta familjemedlemmar döda efter skjutningen

Joans äldsta dotter Rihanna, 9 fick sina glasögon bortskjutna men undkom med lindriga skador. Hon gömde sig under en bänk medan skotten haglade.

Av de 26 döda efter massakern i kyrkan, ska minst åtta vara från en och samma familj, rapporterar CNN.

Tjugo personer vårdas på sjukhus för sina skador.

Gärningsmannen flydde från kyrkan efter massakern och dog senare. Det är fortfarande oklart om han tog sitt eget liv eller om han blev skjuten till döds.

Vid en presskonferens efter dådet framkom att 26 personer dödades och ytterligare ett 20-tal skadades i dådet. Åldern på offren spände mellan fem och 72 år.

Följ ämnen i artikeln