Kalifornien-skyttens fru hittad död under golvet

Publicerad 2017-11-15

Ett femte offer för massjutningen i norra Kalifornien hittades på onsdagen.

Under golvet i skyttens bostad låg hans nyblivna fru död.

I ett sista samtal till sin mamma dagen före massakern sa den misstänkta Kevin Neal:

– Det är över nu.

Ett långvarig och pågående fejd med grannarna på den lilla orten Rancho Tehama kan ha varit den utlösande faktorn för masskjutningen som kostade fem personers liv förutom skyttens eget.

Kvällen innan Kevin Neal löpte amok hade grannarna hört högljutt bråk från huset där han bodde med sin nyblivna fru, skriver CNN.

Polisen tror nu att han mördade sin fru på kvällen och dolde henne under golvbrädorna.

Ringde mamma

Han ringde också upp sin mamma dagen innan han till synes valde sina offer på måfå bland dem som rörde sig ute i samhället.

I en telefonintervju med AP säger mamman att Kevin Neal var frustrerad av en ständig fejd med grannarna och sagt:

– Jag står vid ett stup och det finns ingenstans att ta vägen.

I januari i år anklagades han formellt för att ha knivhuggit en granne och mamman betalade hans borgen.

Den knivhuggna grannen hade också fått igenom ett besöksförbud.

Sköt mot skolans fönster

Vid 8-tiden på tisdag morgon sköt han kvinnan innan han stal ett fordon och körde genom stan medan han sköt mot hus, mot bilister och så småningom mot lågstadieskolan.

En av de tio skadade är en trebarnsmamma som skjutsade barnen till skolan. Kevin Neal sköt rakt emot henne och hon vårdas för livshotande skador. Ett av hennes barn träffades av splitter och skadades lindrigt.

Personalen vid skolan blev uppmärksamma på skotten och lyckades få in alla barn i skolhuset och låsa det.

Kevin Neal gick runt skolbyggnaden och sköt in genom fönster och gjorde försök att ta sig in innan han gav upp och fortsatte därifrån.

”Hämnas på grannarna”

Polisen i Tehama county uppger att inga barn finns bland de döda men vill inte säga om eller hur många som skadats eller hur svårt.

– Det här var en person som beväpnade sig, jag tror att motivet var att hämnas på sina grannar och när det gick så långt som att någon dog så fortsatte han av bara farten, säger vicesheriff Phil Johnston till CNN.

– Jag måste säga att den här händelsen, hur tragisk och illa den än är, kunde ha slutat så mycket värre, säger han vidare och hyllar skolpersonalens snabba agerande.

Följ ämnen i artikeln