Pizzeria stoppas – har spridit magsjuka

Publicerad 2019-07-19

Besöket på den lokala pizzerian slutade inte bra.

Bara timmar efteråt så vände sig magen ”ut och in” berättar en person som var där med sin dotter för Hela Hälsingland.

Nu visar det sig att fler gäster har blivit magsjuka.

Bara några timmar efter pizzabeställningen i Hudiksvall blev personen magsjuk. Efter händelsen fick denne höra att fler av pizzerians besökare blivit sjuka efter att ha ätit där, vilket Hela Hälsingland var först med att rapportera om.

– Jag har blivit magsjuk tre gånger efter att ha ätit där. Man vill ju gynna lokala företag, men nu tänker jag aldrig gå dit igen – inte så länge det är samma ägare i alla fall, säger en av de drabbade personerna till tidningen.

Efter en anmälan om matförgiftning beslutade sig Norrhälsinge miljökontor för att göra en oanmäld inspektion på pizzerian.

Förvarade mat i 14 graders värme

Det var i början av juli som miljökontoret besökte pizzerian. När de kom dit upptäckte det att det var 14 plusgrader i ett kylskåp där mat förvarades.

Nu har miljökontoret förbjudit pizzerian att förvara mat vid högre temperatur än 8 plusgrader och bestämt att all mat som har förvarats i det trasiga kylskåpet måste kastas. Pizzerian måste betala en avgift för varje inspektion.

– Vi kan också utfärda ett vitesföreläggande, säger Mats Axbrink.

Enligt personal på pizzerian är ägaren på semester utomlands och kommer tillbaka i början av augusti. Enligt tidningen har de inte lyckats nå ägaren trots upprepade försök.

– Jag tänker inte gå dit igen. Aldrig i livet, säger en av de drabbade till tidningen.