Toppolitiker i vild sex- och knarkskandal

Uppdaterad 2015-07-30 | Publicerad 2015-07-28

Parlamentsledamoten anordnade sexfester, halsade sprit och snortade kokain från prostituerades bröst.

Skandalen skakar Storbritannien och nu väljer Lord Sewel, 69, att avgå.

– Jag vill be om ursäkt för smärtan och besvären jag har orsakat, säger han.

Skandalen briserade när brittiska The Sun on Sunday publicerade bilder och filmer på Lord Sewel omgiven av prostituerade, knark och sprit.

Lord Sewel sitter i brittiska överhuset för Labourpartiet och är dessutom vice talman.

Filmen visar när han halsar sprit och tar kokain från ett bord i sin Londonlägenhet. I lägenheten befinner sig två prostituerade kvinnor. Enligt Daily Mail bar lorden en rosa BH och snortade även kokain från en av kvinnornas bröst.

Obscen orgie

Senare utbröt en vild orgie som enligt The Sun var för obscen för att beskriva med ord.

Lord Sewel sitter inte bara i parlamentet - han är även ordförande i överhusets uppförandekommitté och ska därmed verka för att politikerna uppför sig korrekt. Hans beteende har upprört hela Storbritannien och inte minst hans politiska kollegor.

– Han borde diskret lämna överhuset via bakdörren, säger baronessa Boothroyd, som också sitter i överhuset, till Daily Mail.

– Han borde omedelbart gå i pension och aldrig visa sig i överhuset igen, säger John Mann, också medlem i överhuset.

Polis slog till mot sexlägenheten

I går slog brittisk polis till mot Londonlägenheten där knark- och sexfesterna ägt rum. Lord Sewel ska inte ha varit hemma och har heller inte setts till sedan tillslaget.

Samma dag som tillslaget skedde avgick han som ordförande i uppförandekommittén och som vice talman. I morse lämnade han även sin plats i parlamentet.

– Det bästa sättet för mig att tjäna överhuset är att lämna det, säger han enligt Daily Mail.

– Jag hoppas att mitt beslut kommer begränsa skadan jag har orsakat till en institution som jag håller kär. Jag vill be om ursäkt för smärtan och besvären jag har orsakat.

Medlemmar i överhuset tillsätts ofta på livstid, att någon får avgå är ovanligt. Brittisk polis har nu inlett en förundersökning mot Lord Sewel.

Följ ämnen i artikeln