Jättebråk i Halmstad – tre till sjukhus

Publicerad 2018-09-30

Bråken avlöste varandra i Halmstad under flera timmar i natt.

Tre personer misshandlades svårt utanför en krog.

– Det var en situation som vi hade svårt att få kontroll på, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Klockan 01.38 larmade ordningsvakter från en krog i centrala Halmstad. Det pågick ett stort bråk med flera skadade och vakterna uppgav att de hade hamnat i underläge.

– Det var bråk utanför en krog med tre personer som blir svårt misshandlade och förda till sjukhus. Det var väldigt mycket folk på platsen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl.

En av männen blödde från huvudet och uppges vara allvarligt skadad.

Fyra gripna

Samtidigt som polisen försökte reda ut händelsen på plats inledde de jakt på en bil med fyra män som pekats ut som delaktiga och drivande i bråket. Jakten på riksväg 15 avbröts efter att bilen kört vårdslöst i hög fart, men två misstänkt narkotikapåverkade män hittas och tas in till förhör, och senare två personer till.

Totalt är fyra personer misstänkta för grov misshandel. De är alla hemmahörande i Helsingborg.

– Jag tror inte att det kommer stanna där, polisen i Halmstad har inte haft tid att delge mig deras resultat. Antagligen kommer siffrorna förändras under dagen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det blossade upp flera bråk runt om i Halmstad som tros ha kopplingar till det inledande storbråket i centrala delarna av staden.

– I grund och botten är det någon form av konflikt mellan olika konstellationer, sen har det spridit sig och blivit mer omfattande. Det var inte ett normalt tillstånd för en lördagskväll i centrala Halmstad, det kan vi konstatera, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Bråk pågick under ett flertal timmar och påverkade hela centrala Halmstad, polis från Göteborg skickades som förstärkning. Polisen skriver på sin hemsida att man haft svårt att få kontroll på situationen, och tvingades även stänga av viss trafik.

Mycket omfattande händelse

Klockan 08 uppgav polisen att händelsen är så omfattande att polisen i Halmstad ännu inte kunnat redogöra för hela händelseförloppet.

– I hela regionen har det varit oerhört påfrestande för polis och säkert också ambulanspersonal. Mycket misshandel, fylleri, narkotikabrott, vi har inte haft en ledig stund under hela natten, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Följ ämnen i artikeln