God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-12-15

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Mulvaney ny stabschef i Vita huset

USA:s president Donald Trump har utsett Vita husets budgetchef Mick Mulvaney till tillförordnad stabschef.
”Jag ser fram emot att jobba med honom i hans nya roll när vi fortsätter att göra Amerika stort igen”, twittrar presidenten.
Läs hela artikeln

Brandbil välte på flygplats

En brandbil välte ned i ett dike på Karlstad flygplats på fredagskvällen. Där började den läcka skumvätska, som i koncentrerad form är miljöfarligt.
Läs hela artikeln
Polisbil i krasch efter biljakt

Palestinier sköts ihjäl av soldat

En palestinsk 17-årig pojke har skjutits till döds i sammandrabbningar mellan israeliska soldater och stenkastande demonstranter vid ett flyktingläger på Västbanken på fredagskvällen.
Läs hela artikeln

”Hulken” på sjukhus efter sprutmissen

Lou Ferrigno, mer känd som Hulken, vårdas på sjukhus. Han vaccinerades mot lunginflammation för en vecka sedan, vilket ska ha föranlett sjukhusvistelsen.
”Jag kommer bli okej, men det är viktigt att du håller ett öga på vem som ger dig sprutan”, skriver skådespelaren kritiskt på Twitter.
Läs hela artikeln
JAN-OLOV ANDERSSN: Totalmissen blev rätt i ”På spåret”

Får ledigt – efter nio raka förluster

Förlusterna ramlar in som brev på posten för Leksand. Mot Oskarshamn – med sportchefen Thomas Johansson i båset – föll man med 0–3. Då får spelarna ledigt.
– Nu kommer det en ledig helg, men inte för oss ledare, säger Leksands assisterande tränare, Jens Nielsen, till Sportbladet.
Läs hela artikeln
MATS WENNERHOLM: Sparka ”Bagdad Bob”, Leksand
Matchvinnare – och hyllad för sitt fair play

Elever presterar bättre om de får sovmorgon

Att senarelägga skoldagen höjer betygen och förbättrar elevernas sömn. Det visar ny forskning från Seattle där en skola flyttade fram skoldagen med en knapp timme.
Läs hela artikeln

Läsarna ska inte behöva rycka in

PERNILLA ERICSON: Fallet Marianne är rörande, och en underbar illustration av människors vilja att hjälpa varandra. Men: läsarna ska inte behöva rädda Marianne.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!