God morgon! Det här hände medan du sov

avMikaela Somnell

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Man fuskade till sig 200 000 kronor

En man i Umeå krävs på över 200 000 kronor efter att ha fått för mycket föräldrapenning, underhållsstöd, sjukpenning och barnbidrag, skriver SVT Västerbotten.

Läs hela artikeln

Fyra nya bilbränder i natt

Under natten till tisdagen utsattes flera orter i Sverige för massbränningar av bilar. Natten mot onsdagen har ytterligare fyra bilar brunnit i Västsverige.

– Det är samma tillvägagångssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Läs hela artikeln

Var 14:e har lämnat Venezuela

Ungefär var 14:e invånare har flytt det krisdrabbade Venezuela. 2,3 miljoner av de 33 miljoner invånarna har enligt FN:s beräkningar gett sig av.

Läs hela artikeln

5,7 miljoner – för bollen som aldrig använts

En tydlig och detaljerad historia, ett bankfack och framför allt elva autografer. Då kan en baseboll, som aldrig använts, plötsligt kosta 5,7 miljoner kronor.

– Det är otroligt, säger Dan Imler, vice vd på auktionskammaren SCP enligt Washington Post.

Läs hela artikeln

Så många plus får artisterna på Smash fest

Den sjungande depprapparen Post Malone, hedonisten Lil Pump och svenska änglarösten Cherrie bildar en fin kväll på samtidsspeglande festivalen Smash. Se hur många Aftonbladets recensent ger artisterna.

Läs hela artikeln

Sanna Nielsen fortsätter som programledare för Allsången

En favorit i repris – för tredje året i rad. Med bara minuter kvar av årets ”Allsång på Skansen” lämnade Sanna Nielsen det efterlängtade beskedet.

– Det har blivit dags för mig att lägga allsångshäftet på hyllan... för att sedan plocka fram det igen, säger hon till publikens jubel.

Läs hela artikeln

"En var som röstar på SD röstar för Moskva"

ANDERS LINDBERG: Det finns valkampanjer som har gått till historien. En av de mest banbrytande var Sveriges Nationella Förbunds, dåtidens MUF, vars tecknade bilder i andrakammarvalet 1928 kom att dominera valrörelsen. Den mest dramatiska föreställde en ridande kosack med texten "En var som röstar på "arbetarepartiet" röstar för Moskva".

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!