Man anhållen för Kalixmordet – efter husrannsakan

Publicerad 2018-10-26

En man är anhållen misstänkt för mord efter att en privatperson hittat kroppsdelar i Kalix i onsdags.

Polisen gjorde under fredagen en husrannsakan i en lägenhet i Kalix och grep sedan den misstänkte.

– Gripandet gjordes efter en planlagd insats, säger polis Lars Öberg.

En man frihetsberövades under fredagen misstänkt för inblandning i det så kallade styckmordet i Kalix. Mannen greps och anhölls på fredag kväll på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under en pressträff, som SVT sände live, säger polisen Lars Öberg att polisinsatsen fortfarande pågår. De har under fredagen gjort en husrannsakan i en lägenhet och gripit en man.

– Gripandet gjordes efter en planlagd insats. Den gripne fanns på platsen vi räknat med, säger Lars Öberg under pressträffen.

Den misstänkte mannen är, liksom offret, från Östeuropa.

Polisen utesluter inte att fler personer är inblandade i brottet och vill därför inte gå in på detaljer om offret och gärningsmannen känner varandra eller hur gärningsmannen ställer sig till anklagelserna. Polisen har hittat flera fynd på såväl brottsplatsen som i lägenheten.

– Vi kommer behålla vissa platser avspärrade och utredningsarbetet fortlöper. På platsen för gripandet pågår fortsatta utredningsåtgärder, säger Lars Öberg.

Privatperson hittade kroppsdelar

Det var för två dagar sedan, i onsdags morse, som en privatperson larmade om att han upptäckt delar av en styckad kropp längs strandpromenaden vid älven i centrala Kalix.

Under torsdagen meddelande polisen att man lyckats fastställa den döde mannens identitet och under fredagen berättade polisen att mannen är hemmahörande i Östeuropa.

Polisen meddelar också att det flygförbud som utfärdats över Kalix upphör midnatt, natten till lördag.

Följ ämnen i artikeln