Buschs uppmaning till Skyttedal: Avgå

Publicerad 2024-02-16

Ebba Busch uppmanar Sara Skyttedal att avgå.

KD-ledaren vill dock inte kommentera utspelet om att det inte går att lita på henne.

– Jag har inget behov att recensera det. En del av att vara ledare är att man inte kan eller vill eller bör slå tillbaka, säger hon.

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal meddelade i går att hon lämnar Kristdemokraterna och blir politisk vilde. I en intervju med Expressen kritiserade hon KD-ledaren Ebba Busch och sa att hon litar inte ett ord på vad hon säger.

Utspelet kom bara dagen innan Kristdemokraterna samlades för att klubba sin EU-lista, det vill säga vilka två kandidater man vill ska representera partiet i EU-parlamentet.

När Ebba Busch mötte pressen sa hon att hon uppmanar Sara Skyttedal att avgå. Detta gjorde även partisekreterare Liza-Maria Norlin i går.

– Hon bör göra det som är brukligt och hederligt och lämna sitt uppdrag, säger Ebba Busch.

KD-ledaren fick flera frågor om Sara Skyttedals utspel men upprepade att hennes fokus är omsorg om rörelsen.

– Mitt fokus handlar om att förvalta det stora förtroende jag har fått från svenska folket att vara vice statsminister i en tuff tid för vårt land. Allt annat bleknar inför de stora utmaningar vi står inför.

Sara Skyttedal.

Det är ett allvarligt påstående att man inte kan lita på dig. Vill du inte bemöta det?

– Jag har redogjort för det som är fakta, det som stämmer i detta. Grunden är precis som har angett flera gånger tidigare. Är man förtroendevald för ett parti, då kan man inte söka något typ av uppdrag för ett annat parti. Vårt fokus nu är att gå fram i den här valrörelsen, vi söker stöd för två mandat den 9 juni.

Ebba Busch (KD)

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Demoskops undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällsfrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Följ ämnen i artikeln