De dog i konsertattacken i Manchester

Uppdaterad 2017-05-26 | Publicerad 2017-05-23

22 personer miste livet i självmordsattacken i Manchester.

Sex av dem var unga flickor. Den yngsta bara åtta år gammal.

Nu har samtliga dödsoffer identifierats.

KELLY BREWSTER, 32

Kelly Brewster.

Har enligt The Guardian identifierats som en av de 22 döda. Hon besökte konserten på Manchester Arena tillsammans med sin syster Claire, 34 och systerdotter Hollie Booth, 11.

De passerade den misstänkte terroristen på väg ut från konserten. Kelly Brewster blev en mänsklig sköld åt sin syster och systerdotter, uppger anhöriga.

– Kelly skyddade Claire och Hollie från skadan. De gick ut i ett led med Kelly längst bak. När bomben utlöstes bröts Claires käke och Hollies ben, säger släktingen Paul Dryhurst enligt The Guardian.

Kelly Brewsters syster och systerdotter vårdas på sjukhus för sina skador. Hennes sambo Ian Winslow bekräftade dödsfallet på sociala medier.

”Kelly var så lycklig som hon någonsin varit och det var så mycket vi hade planerat göra tillsammans. Min dotter Phoebe kommer att bli helt förkrossad, precis som vi alla är”, skriver han på Facebook enligt The Guardian.

GEORGINA CALLANDER, 18

Georgina Callander, 18, dog i misstänkta terrorattacken i Manchester.

Det första dödsoffret att namnges. Dagen före konserten med Ariana Grande i Manchester Arena under måndagskvällen hade hon twittrat:

”Så peppad på att se dig i morgon”

Två år tidigare hade hon tagit en bild med sin stora idol. Nu uppges hon vara det första bekräftade offret av vansinnesdådet mot konsertarenan.

För två år sedan fick Georgina Callander träffa sin idol Ariana Grande.

Runshaw College, där 18-åringen studerade, har lämnat ett uttalande kring dödsfallet, skriver The Guardian.

”Det är med enorm sorg vi förstått att en av de som miste livet under måndagens attack i Manchester var en av våra studenter här på Runshaw College”, skriver skolan.

Man erbjuder stöd till elever på skolan där Georgina Callander studerade.

”Våra djupaste sympatier, tankar och böner går från oss alla till Georginas vänner, familj och alla berörda av förlusten.”

Enligt vänner ska Georgina Callander ha varit en av de första som fördes till sjukhus efter attacken. Hennes liv gick dock inte att rädda och hon dog med sin mamma vid sin sida, skriver Evening Standard.

Vänner har beskrivit Georgina som ”en vacker flicka med ett vänligt hjärta och själ”.

”Vila i frid Gina. Jag älskar dig så ofattbart mycket, du förtjänade världen och mer därtill. Jag är så lyckligt lottad över att ha träffat och lärt känna dig”, skriver en vän.

SAFFIE ROSE ROUSSOS, 8

Även åttaåriga Saffie Rose Roussos har bekräftats död efter attacken. Flickan hade besökt konserten med sin mamma när självmordsbombaren tog hennes liv.

– Saffie var helt enkelt en underbar flicka i ordets alla bemärkelser. Hon var älskad av alla och hennes värme och godhet kommer att bli ihågkomna. Saffie var tyst och försynt med en kreativ ådra, säger Chris Upton, rektor på åttaåringens skola Tarleton.

Hennes död kom som en ”oerhörd chock”, enligt rektorn.

– Bara tanken att någon ska gå ut på en konsert och inte komma hem är hjärtskärande, säger Chris Upton.

Saffie Rose Roussos var den yngsta personen som dog i attacken, enligt källor till BBC.

Enligt brittisk media vårdas Saffie Rose Roussos mamma på en intensivvårdsavdelning och har inte kunnat informeras om dotterns död.

OLIVIA CAMPBELL, 15

Charlotte Campbell

En av dem som först efterlystes som saknad. Hennes föräldrar trodde att hon lyckats ta sig från platsen. Senare fick de besked om att hon dödats i attentatet.

”Vila i frid min underbara vackra älskling”, skriver hennes mamma på Facebook.

JOHN ATKINSON, 26

Från Radcliffe norr om Manchester. Vänner och familj beskriver honom som en ”fantastisk ung man”, skriver Metro UK. Han tävlingsdansade med dansgruppen Freak Dance Radcliffe.

ALISON HOWE, 45, och LISA LEES, 47

Alison Howe gick på konserten med väninnan Lisa Lees. Båda dog i attentatet.

Sent på tisdagen bekräftade anhöriga till Alison Howe, 45, och Lisa Lees, 47, att de två väninnorna dött i attentatet. Enligt brittisk media ska de ha befunnit sig i foajén för att möta upp sina barn som besökt konserten. Döttrarna, båda 15 år gamla, tros ha överlevt attacken, rapporterar AFP.

ANGELIKA KLIS, 40, och MARCIN KLIS, 42

Paret Angelika och Marcin Klis skulle hämta sin dotter när självmordsbombaren utförde sitt dåd.

Under onsdagen bekräftade även Polens utrikesminister att två polska medborgare som besökt arenan dödats i attentatet, rapporterar Sky news. Enligt The Guardian rör det sig om Angelika, 40, och Marcin Klis 42.

Enligt brittisk media befann de sig på platsen för att hämta sin dotter.

MARTYN HETT, 29

Vänner och familj bekräftar att 29-årige Martyn Hett är en av de döda. Pr-konsulten var tidigare efterlyst som saknad.

Martyn Hetts pojkvän Russell Hayward lämnade beskedet på Twitter.

”Han lämnade världen precis som han levde, i händelsernas centrum.”

”Jag älskar dig Martyn, jag kommer alltid älska dig.”

NELL JONES, 14

Nell Jones, 14.

14-åriga Nell Jones bekräftades död under onsdagen. En klasskamrat till henne vårdas för allvarliga skador.

JANE TWEDDLE, 51

Jane Tweddle, 51.

Skolreceptionisten Jane Tweddle befann sig vid arenan i sällskap med en väninna för att hämta väninnans dotter. Under onsdagen gick brittisk media ut med att hon blev ett av dödsoffren.

EILIDH MACLEOD, 14

Eilidh MacLeod skickade ett sms till sin mamma när Ariana Grandes konsert var på väg att ta slut. Hon skrev att den sista låten hade börjat och att hon sedan skulle lämna arenan. Det var det sista mamman hörde från sin dotter.

I flera dagar betraktades hon som saknad. Men under torsdagen bekräftade föräldrarna att 14-åringen bekräftats död i attacken.

”Ord kan inte uttrycka hur det känns att förlora vår älskade Eilidh”, säger hennes föräldrar i ett uttalande enligt Mirror.

Hon besökte konserten tillsammans med vännen Laura MacIntyre, 15, som vårdas på sjukhus för svåra brännskador.

Laura MacIntyre, 15, skadades och Eilidh Macleod, 14, dog i attacken.

CHLOE RUTHERFORD, 17, och LIAM CURRY, 19

Kärleksparet Chloe och Liam var på konserten tillsammans. De sörjs av sina familjer som gjort ett gemensamt uttalande: 

”Natten vår dotter Chloe dog och vår son Liam dog var deras vingar redo, men våra hjärtan var inte ... De var fina inifrån och ut, mot varandra och våra familjer och de var oskiljaktiga.”

MICHELLE KISS, 45

Michelle Kiss, 45, dog i attacken.

Michelle Kiss, 45 var på konserten tillsammans med sin 12-åriga dotter och en annan ung flicka.

Efter dådet fotograferades dottern när hon tröstades av en polis. När bilden togs var det fortfarande okänt om Michelle Kiss överlevt attacken. Under onsdagen bekräftade trebarnsmammans familj att hon var en av dem som miste livet.

”Familjen var hennes allt och vi är självklart förkrossade över förlusten”, säger hennes familj i ett uttalande.

SORRELL LECZKOWSKI, 14

Sorrell Leczkowski gick på konserten med sin mamma och mormor, som båda skadades. 14-åringen dödades.

14-åriga Sorrell Leczkowski drömde om att bli arkitekt. Hon besökte konserten tillsammans med sin mamma och mormor, som båda skadades i bombdådet.

Dödsfallet bekräftas av familjen.

– Sorrell var bara 14 men hon var vår klippa. Hon höll oss nere på jorden, säger morfar Michael Healey.

ELAINE MCIVER, 43

Polisen Elaine McIver dog i attacken

Polisen Elaine McIver var ledig kvällen den 22 maj. Enligt hennes familj älskade hon musik och besökte konserten tillsammans med sin pojkvän Paul.

Polisen i Manchester bekräftade att en ledig anställd dödats i attentatet och Elaine McIvers familj bekräftade senare identiteten.

– Trots det som hände henne hade hon velat att vi skulle fortsätta som vanligt och inte bli rädda av skrämseltaktiken, säger familjen.

Pojkvännen Paul skadades i attacken.

– Hon hade blivit förkrossad att få veta om hans skador och vi önskar honom ett snabbt återhämtande, säger familjen i ett uttalande.

COURTNEY BOYLE, 19 och PHILIP TRON, 32

Courtney Boyle, 19, och hennes styvpappa Philip Tron, 32, var båda efterlysta som saknade efter att oroliga anhöriga inte lyckats komma i kontakt med dem efter terrordådet.
De bekräftades döda under torsdagen. Deborah Hutchinson, mamma till Courtney och sambo med Philip, uttryckte sin sorg i brittisk media.

– Nu är ni båda mina änglar som flyger högt i himlen, säger Deborah Hutchinson.

WENDY FAWELL, 50

Wendy Fawell, 50.

Läraren Wendy Fawell från Otley var en av alla dem som efterlystes som saknad dagarna efter attentatet. Hennes 29-årige son reste till Manchester för att leta efter sin mamma. Under torsdagseftermiddagen gick familjen ut med beskedet att Wendy Fawell var en av personerna som dödades på måndagskvällen.

MEGAN HURLEY, 15

15-åriga Megan Hurleys föräldrar vakar på sjukhuset i Manchester. Deras son är allvarligt skadad, skriver The Guardian.

Paret har redan förlorat en dotter. Megan Hurley överlevde inte sprängdådet. I hemorten Halewood, Liverpool, har en insamling startats. Under torsdagen hade man samlat in närmare 70 000 kronor.

Pengarna ska gå till familjen.

– Människor i området tyckte att det skulle vara en bra idé att försöka hjälpa familjen. Vi är överväldigade över hur mycket som har donerats, säger initiativtagaren Helen McDermott enligt The Guardian.

Drottning Elizabeth II besöker Evie Mills, 14, som skadades i terrordådet.