Femåriga Rayan död – var fast i brunn i fyra dygn

Uppdaterad 2022-02-06 | Publicerad 2022-02-05

Femåriga pojken Rayan har hittats död efter att ha ramlat ner i en brunn.

Efter fyra dygn hittades han 32 meter ner i jorden i den marockanska bergsbyn.

Hans öde har fått stor uppståndelse och engagerat en hel värld.

I över fyra dygn var femåriga Rayan fast i en brunn 32 meter ner i jorden i provinsen Chefchaouen, norra Marocko.

Efter en massiv insats lyckades räddningsarbetare nå fram på lördagskvällen och pojken fördes ut och vidare till en väntande ambulans.

Senare bekräftade marockanska myndigheter att pojken är död och att han inte var vid liv när räddningsarbetarna nådde fram, rapporterar 2M.

Kungen beklagar sorgen

I ett uttalande skickar Marockos kung Mohammed VI sina kondoleanser till pojkens föräldrar och närmast anhöriga.

”Med anledning av den tragiska olyckan som orsakade den unga pojken Rayans liv, har ers majestät kung Mohammed VI varit i kontakt med pojkens föräldrar efter att han dött till följd av att ha fallit ned i brunnen”, säger marockanska kungahuset i ett uttalande.

Rayan.

Pojken ramlade ner i brunnen på tisdagskvällen och fick vatten och syrgas genom en slang.

Brunnen var för smal för att räddningsarbetarna skulle kunna klättra ner och riskerna med att vidga brunnen var för stora. I stället har taktiken varit att gräva sig ned till Rayan från sidan med hjälp av flera grävmaskiner. Men risken för jordskred och ras har varit påtaglig och försenat insatsen.

Engagerade en hel värld

På lördagseftermiddagen uppgav insatsledaren att man då var mindre än en meter ifrån pojken. Han hade lokaliserats och setts via en kamera och hoppet levde om att hitta honom vid liv.

Det intensiva räddningsarbetet och pojkens öde har engagerat en hel värld och fått enorm uppmärksamhet. Under dagarna har tusentals människor samlats kring olycksplatsen för att bevittna och stötta räddningsinsatsen. Händelsen och kampen mot klockan spreds över hela världen via medier och på sociala medier skapades hashtagen #SaveRayan som trendat i norra Afrika, rapporterar Al Jazira.

Följ ämnen i artikeln