Sydkoreas Dr Dogmeat tänker lära hela världen äta hundkött

TOKYO

Koreanerna älskar hundar. På tallriken.

Foto: AP
Det finns cirka 4 000 hund- kötts- krogar i Syd- korea.

Lagom till fotbolls-VM i sommar utges den första kokboken med hundköttsrecept. Författaren är professor Ahn Yong-keun, känd i hela landet som Dr Dogmeat. En upplaga på engelska planeras också.

Jyckarna i Sydkorea lever farligt, massor med hundar föds upp bara för att hamna på kockarnas skärbrädor. Omvärldens protester har varit massiva. Djurskyddsorganisationer och hundvänner har inte visat någon förståelse alls för koreanernas matvanor.

Men koreanerna är glada över kritiken. Särskilt hundslaktarna. I går bildades Hundköttskrogarnas förbund i Söul.

- Vi vill tacka västvärlden för all kritik eftersom den gett oss så fin gratisreklam. Vi har fler gäster än någonsin eftersom folk vill värna om vår kultur, säger Nam Sing-min, som drivit sitt hundkök i Söul i 20 år.

Bo Gunnarsson