Sex skadade på bussen från Ålandsfärjan

Uppdaterad 2018-12-08 | Publicerad 2018-12-07

En slog huvudet i taket. En annan slog bröstet i ett säte.

Totalt skadades sex passagerare under bussresan från Ålandsfärjan där de varit på julbord.

De uppger för polisen att föraren ”farit genom kurvor i hög fart och jagat över farthinder”.

Polisen larmades av en passagerare på bussen klockan 20.58. Bussen var på väg från Grisslehamn till Västerås och polisen mötte upp på väg 282 vid Almunge i Uppland.

Inringaren uppgav att han slagit bröstet i ett säte, en annan passagerare slog huvudet i taket och totalt skadades sex passagerare i åldrarna 55–70 år, uppger polisen på sin hemsida.

Ingen behövde dock uppsöka sjukhusvård.

Busschauffören var inte berusad och fick fortsätta färden efter att ha blåst i en alkometer, uppger polisen.

– Vi har varit där och kontrollerat bussen och passagerarna. Poliserna på plats har bedömt att det inte handlar om något brott, säger Monika Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uppsala.

Bussen körde passagerare åt Eckerölinjen som trafikerar rutten Grisslehamn-Åland.

– De hade varit på julbord på båten. Jag har kontrollerat händelsen med vår bussleverantör som i sin tur hyrt in en annan underleverantör. Det stämmer att polisen varit på bussen. Jag har fått garantier att inga av våra gäster ska bli stående på vägen, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

Han ska nu få en incidentrapport från bussbolaget.

– Vad jag förstår står ord mot ord mellan chauffören och vissa av passagerarna. Han har kört över ett farthinder i 40 kilometer i timmen av oaktsamhet och då kan något ha hänt.

Följ ämnen i artikeln