Här tar zombies över gatorna – jagar löpare

Publicerad 2018-09-22

Arkivbild.

Alla löpare har sin stil och sina motivationsknep, men frågan är hur många som uppskattar att springa för sitt liv då de blivit jagade av zombies.

I Uppsala kommer några få uppleva det under lördagskvällen – då hålls nämligen skräckloppet ”Run for your lives”.

– Det är en bra motivation för många att springa fort – ingen vill ju dö, säger arrangören Erik Haneskog till SVT Uppsala.

Sugen på att springa 5,5 kilometer samtidigt som du blir jagad av zombies? Det ska de som deltar i det skräckartade löparloppet ”Run for your lives” i Uppsala få uppleva under lördagskvällen.

Flera hundra personer har anmält sig för att vara statister och klä ut sig till zombies.

– Deras primära uppgift är att skrämma skiten ur deltagarna helt enkelt, säger arrangören Erik Haneskog till SVT Uppsala.

Varje löpare har tre liv

Loppet hålls mellan klockan 18 och 21 under lördagskvällen, från Vaksala torg till Stadsträdgården i Uppsala. Längs vägen jagas alltså löparna av zombies och måste ta sig genom olika sorters hinder.

Målet är givetvis att ta sig levande genom hela loppet, och för att ha en chans att klara det får varje löpare tre band runt midjan som symboliserar tre liv. Det finns även sjukvårdspersonal utspridd över området om någon löpare blir för rädd eller skadar sig på något sätt.

”Ingen vill ju dö”

När SVT pratar Erik Haneskog, som är VD för det företag som anordnar loppet, berättar han vad som krävs av deltagarna för att klara kvällens utmaningar.

– Att vara uthållig och taktisk, och satt jobba tillsammans i en klunga för att komma undan. Det är en bra motivation för många att springa fort – ingen vill ju dö, fortsätter Erik till SVT.

ANNONS