Åklagaren om försvunna Henrik: Vi fortsätter söka

Publicerad 2023-10-08

En ung man har i dag häktats misstänkt för mord efter 15-årige Henriks försvinnande.

– Det är de utredningsåtgärder vi vidtagit under de senaste dagarna som lett fram till att den här personen nu kunnat häktats, säger åklagare Andreas Ekengren.

Åklagare Andreas Ekengren och kommenderingschef Peter Sörstedt höll i pressträffen.

– I dag har en ung man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på den 15-åring som varit försvunnen sedan i måndag. Det är de utredningsåtgärder vi vidtagit under de senaste dagarna som lett fram till att den här personen nu kunnat häktats.

15-åringen har inte påträffats men sökandet fortsätter.

Den misstänkte har bekräftat att han träffat 15-åringen men förnekar brott, säger Åklagare Andreas Ekengren.

– Den särskilda händelsen fortsätter. Vi fortsätter söka efter 15-åringen. Till hjälp har vi bland annat kustbevakningen, säger kommenderingschef Peter Sörstedt.

– Den misstänkta har lämnat uppgifter i förhör som är av intresse men jag vill inte gå in på vilka. Men man ska ta med sig att han förnekar brott, säger åklagaren.

– Det är teknisk bevisning men också vissa vittnesuppgifter som gör att vi kan begära honom misstänkt på den högre misstanke graden.

– Den häktade och den försvunna 15-åringen är sedan tidigare bekanta med varandra, de är inte okända för varandra men jag kan inte gå in närmare på deras relation, fortsätter åklagaren

– Det har inte framkommit något uppenbart motiv utan det är något vi får fortsätta utreda.

– Den häktade personen har lämnat en förklaring till varför han träffat 15-åringen uppgifter och han har berättat vad som händer vid det här mötet men jag kan inte berätta vad det är, säger åklagaren.

Henrik, 15.

Följ ämnen i artikeln