Sydkorea: Senaste robotarna ny sort

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KCNA/AP/TT
Nordkorea har avfyrat flera robotar den senaste veckan. Bild från förra veckans uppskjutning.

De projektiler som avfyrades från östra Nordkorea på onsdagsmorgonen lokal tid var robotar som flög 250 kilometer, uppger sydkoreanska försvaret.

Senast den 25 juli avfyrade Nordkorea två kortdistansrobotar från ett område nära Wonsan vid landets östkust. Robotarna som nu en vecka senare skjutits från samma område verkar enligt Sydkoreas försvarsminister Jeong Kyeong-Doo vara av en annan typ.

Enligt Pyongyang var testet för en vecka sedan en reaktion på de gemensamma militärövningar som grannlandet Sydkorea planerar att genomföra tillsammans med USA.

Japans regering understryker enligt nyhetsbyrån Kyodo att robotar avfyrade av Nordkorea är ett brott mot FN:s resolutioner.

Från USA:s håll hoppas man fortfarande på en diplomatisk väg framåt.

– Vi är medvetna om rapporterna om en robotskjutning från Nordkorea och vi fortsätter att bevaka situationen, säger Lee Peters, talesperson för USA:s militära styrkor i Sydkorea.

Storbritannien, Tyskland och Frankrike har begärt ett möte bakom stängda dörrar i FN:s säkerhetsråd under torsdagen för att diskutera Nordkoreas senaste robotuppskjutning, uppger diplomater.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sydkorea

Nordkorea

Kärnvapen