Sköt företaget – från mobilen

Uppdaterad 2013-09-12 | Publicerad 2013-04-04

Med rätt appar kan du sköta hela företaget från telefonen eller surfplattan.

Glöm datorn. Idag kan du sköta hela företaget från en smartphone eller surfplatta.
Här är apparna som klipper bandet till skrivbordet.

LinkedIn

Finns till: iOS, Android, Windows Phone
Pris: Gratis
LinkedIn är ett socialt nätverk helt inriktat på affärskontakter. Bilder på katter och fikabröd har bytts ut mot användarnas CV och arbetslivserfarenhet. Knyt kontakter, nätverka eller leta efter nyrekryteringar till företaget.

CamCard

Finns till: iOS, Android
Pris: 22 kr (iOS), 79 kr (Android)
Rolodexen gör storstilad comeback, fast i digital form. Med CamCard kan du enkelt fotografera de visitkort du får vid viktiga möten. Appen känner igen det viktigaste – företagsnamn, befattning, email – och sparar kortet i din kontaktlista. Skulle det behövas kan du även göra egna anteckningar.

DropBox

Finns till: iOS, Android, Windows Phone
Pris: Gratis att ladda ner och börja använda (2GB lagringsutrymme)
En av de populäraste lagringstjänsterna. Du kan ladda upp och komma åt filer från vilken dator eller mobiltelefon du vill. Du kan även dela filer enkelt, eller hela projektmappar. Att starta ett konto med 2GB utrymme är helt gratis, men vill du ha mer så kostar det extra.

Skatteverket

Finns till: iOS, Android
Pris: Gratis, dock krävs ett mobilt bank-id eller säkerhetskoder för att använda appen.
Deklarera, kolla ditt skattekonto, gör reseavdrag eller få köparintyg för rot- och rutarbeten. Du behöver inte vara småföretagare för att få användning av Skatteverkets-app.

iFax

Finns till: iOS, Android
Pris: Gratis att ladda ner, men tar betalt för varje överföring
Drog du dig för att slänga din fax innan, så kan du definitivt göra det nu. iFax låter dig dels scanna av dokument med din surfplatta, för att sedan skicka till en vanlig fax. Du kan även ta emot dokument som faxas till dig. Appen är gratis men att skicka och ta emot fax kostar.

Expensify

Finns till: iOS, Android
Pris: Gratis
Appen som håller reda på dina utgifter. Ta bilder och ladda upp på ditt konto. Expensify plockar ut det väsentliga – belopp, datum, plats – och hjälper dig att sammanställa en kostnadsrapport.

SkyDrive

Finns till: iOS, Android, Windows Phone
Pris: Gratis
SkyDrive är en av det stora nyheterna i den senaste uppdateringen av Microsoft Office-paketet. Alla Word, Excell och Powerpoint-filer du arbetar med sparas automatiskt mot Microsofts SkyDrive-servrar. Med appen på din smartphone eller surfplatta kommer du åt dem överallt.

Proud Boss

Finns till: iOS, Android
Pris: Gratis Bli en bättre chef, med hjälp av Proud Boss.
Läs information om all lagstiftning och tips på hur du skapar en trivsam arbetsplats.

Whatsapp

Finns till: iOS, Android, Windows Phone
Pris: 7 kronor
Skenande sms-kostnader är en typiskt onödig utgift. Med Whatsapp kan du istället sms:a grattis till alla smartphones. Whatsapp fungerar även perfekt som substitut för dyra utlandssamtal.

Adobe EchoSign

Finns till: iOS, Windows Phone
Pris: Gratis att ladda ner men abonnemang behövs för att använda
En smart och smidig hantering av dokument som ska e-signeras. Skicka dokument för signering, signera själv eller ta emot dokument från andra. EchoSign fungerar även med några av de populäraste lagringstjänsterna som DropBox och SkyDrive. Appen är gratis, likaså de fem första dokumenten (per månad) som ska signeras. Ska du använda den mer än så behöver du ett abonnemang.

Källa: Aftonbladet.se, Idg.se

Kasper Nowakowski

Följ ämnen i artikeln