Efter folkstormen: Nu vill F-kassan träffa Jimmy

Publicerad 2012-05-04

Linda och Jimmy Fredriksson med dottern Ida, 5 år. Deras andra dotter Meja gick bort i cancer i oktober.

Tiotusentals svenskar har rasat mot Försäkringskassans bemötande av Jimmy Fredriksson som utförsäkrades efter dotterns död.

Nu har F-kassan kallat honom till möte.

– Det är ett halvår försent, säger Jimmy Fredriksson.

Meja blev bara nio år gammal.

I onsdags kväll lade Jimmy Fredriksson upp ett öppet brev på Facebook om hur han utförsäkrats av Försäkringskassan. Hans text har redan delats över 56 000 gånger på webben.

I brevet berättar han om familjens kamp, om beskedet att dottern Meja drabbats av cancer, om de tuffa behandlingarna, och om Mejas sista tid i livet. I oktober förra året somnade hon in, nio år gammal.

Han berättar också om samtalet från Försäkringskassan i Umeå för en vecka sedan: ”Du är utförsäkrad”, var beskedet.

– Det var deras bemötande som fick mig att skriva brevet. Jag vill att folk ska se hur det fungerar, har man något trist att berätta kan man åtminstone göra det med värdighet, säger Jimmy.

Möte på måndag

Under de månader han varit sjukskriven har han inte träffat Försäkringskassan en enda gång, de har inte kallat till något möte.

Förrän nu. Sent i går kväll ringde de upp och bjöd in honom till ett möte på måndag.

– Det är ett halvår försent, men jag kommer gå dit. Jag har egentligen inga förväntningar. Om de inte har någon lösning är det egentligen ganska ointressant.

Vad sa de när de ringde?

– Han var väldigt trevlig och tillmötesgående, han sa att eftersom mitt brev fått så mycket uppmärksamhet ville de träffa mig och förklara hur de tänkt och agerat.

Tycker du att de bör be om ursäkt?

– Ja, det tycker jag faktiskt.

Har du mist ett barn och fått problem med
F-kassan?