Värmen tillbaka – över 25 grader på flera håll i landet

Publicerad 2018-06-08

Efter ett par kalla dagar är värmen tillbaka – och även den här gången kan temperaturerna nå över det normala.

På flera håll i landet vankas riktig högsommarvärme med chans till över 25 grader.

Efter ett mindre bakslag under veckan så håller värmen på att kämpa sig tillbaka lagom till helgen.

– Vi hade kalla dagar i veckan men nu är värmen på väg tillbaka. Varmluften jobbar sig sakta norrut, säger Ingrid Eronn, meterolog på Foreca.

I dag fredag blir det runt 20–25 grader i Götaland och Svealand, och på vissa platser kan det även bli över 25.

– I norr blir det molnigt under fredagen. För norra Norrlands del runt 10 grader och södra Norrland mellan tio och uppåt arton, säger Ingrid Eronn.

Under lördagen blir det fortsatt soligt i södra Sverige. Det kan förekomma lite stackmoln och temperaturerna håller sig runt 25 grader i både Götaland och södra Svealand.

Risk för skogsbränder

I norra Dalarna ligger temperaturen runt 20 grader på lördag. I norra och mellersta Norrland blir det ganska mycket moln även på lördag och mellan tio och arton grader.

– På söndag är det fortsatt varmt i södra Sverige med runt 25 grader. Varmluften når upp mot södra och mellersta Norrland där det blir upp mot 20 grader. I norra Norrland kan man förvänta sig att det blir mellan 14 och 18 grader.

Det varma vädret medför dock återigen en brandrisk och SMHI har utfärdat risk för skogsbrand i hela Götaland, Svealand och mellersta Norrland bortsett från fjälltrakterna.

– Blir nog fint på många håll. Det kan förekomma någon skur här och där men i övrigt bra väder med varma temperaturer.

Följ ämnen i artikeln