Dödsolyckan i Härryda: misstänker vårdslöshet i trafiken

Publicerad 2018-11-04

Två personer dog i en svår trafikolycka på riksväg 40 när deras bil hamnade under en lastbil som åkt igenom mitträcket.

I lastbilen färdades en man och en kvinna, som klarade sig med lindriga skador.

Polisen, som inlett en förundersökning gällande vårdslöshets i trafik, är förtegen om händelsen.

Pressansvarig vid polisen i region Väst ville i dag inte kommentera olyckan:

– Vi har ingen möjlighet att besvara frågorna om det. Vi inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, säger Stefan Gustafsson.

Han fortsätter:

– I och med att det har inletts en förundersökning ska polisen utreda vilken typ av händelse det är, om någon är belagd med skuld i ärendet och i och med det kan vi inte diskutera olyckan.

Lastbilsolycka vid Härryda.

Ingen är frihetsberövad, enligt polisen.

Finns det någon misstänkt?

– Utredningen ska peka fram i så fall om det finns någon person som är vållande till olyckan. Där är det stopp. Sen får vi inte mer information att lämna, säger Stefan Gustafsson.

Rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, i det här fallet kan det exempelvis komma att rubriceras som grovt brott eller vållande till annans död, beroende på vad förundersökningen visar, uppger polisen i Väst.

Två personer omkom när lastbilen som var på väg i riktning mot Borås i går eftermiddag på riksväg 40 plöjde igenom räcket och kolliderade med en mötande personbil i höjd med Härryda.

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern som satt i framsätet i personbilen dog i olyckan. Deras barn, som är i 10-årsåldern överlevde.

ANNONS