Köpte mobil - fick hålslagare

Uppdaterad 2015-12-02 | Publicerad 2015-11-28

Skärholmsbon trodde han gjort ett riktigt klipp när han köpte en mobiltelefon på Blocket.

Men i stället för en lur kom en hålslagare på posten.

Nu döms en 28-årig Skelleftebo för fyra fall av bedrägerier.

Bluffaffärerna genomfördes under maj i år och den 28-årige mannen ska sammanlagt ha lurat till sig 17 000 kronor på nätbedrägerier på säljsajten Blocket.

Tre mobiltelefoner och en dator ska ha fungerat som lockbete.

Vägde lika mycket

En av dem som trodde sig ha gjort ett klipp var en 19-årig man från Skärholmen. Men i stället för en telefon kom något helt annat.

– Jag betalade först för frakten som vi kommit överens om, men sen när jag skulle hämta ut paketet fick jag inte tag på säljaren. Ombudet sa dock att paketet vägde 600 gram så jag tyckte det kändes rimligt och förde därför över 4 500 kronor som bestämt. Men när jag öppnade paketet låg där en hålslagare i stället för telefon och det var då jag insåg att jag blev lurad, berättar 19-åringen för Aftonbladet.

19-åringen gjorde en polisanmälan som nu gjort att den 28-årige mannen dömts för totalt fyra nätbedrägerier.

Behövde pengar till droger

28-åringen sa i rätten att han ångrar vad han gjort och berättat att han behövde pengar till att betala skulder och köpa droger. Han ska nu söka vård på ett behandlingshem för sitt narkotikamissbruk.

Den lurade 19-åringen känner sig besviken över att han inte fick sin telefon, men kommer fortsätta att beställa saker på nätet.

– Men då kommer jag använda mig av mer säkra betalningstjänster.

Följ ämnen i artikeln