En av rymlingarna från rättspsyk gripen

Publicerad 2015-10-20

En av de två män som avvek från rättspsykiatriska kliniken i Växjö i går har hittats. 

– Han fanns i en taxi i närheten av färjeläget i Helsingborg. Det är den man som anses farlig som nu omhändertagits, säger Stefan Söderholm på Skånepolisen.

Den 49-årige mannen befann sig i en taxi i Helsingborg. Polisen vill inte berätta vart han var på väg. Omhändertagandet gick lugnt till.

– Han kommer nu att transporteras tillbaka till kliniken, säger Stefan Söderholm.

Två personer avvek

Det var ingen vidare måndag på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

En man född 1967 valde att inte återkomma efter permissionen.

Och samma dag passade en annan man, född 1965, på att rymma. Inte heller han hade kommit tillbaka från en beviljad permission och registrerades då som avviken.

– Det har skett under gårdagen i båda två fallen, ja. Men mig veterligen har de inget med varandra att göra, säger Mikael Erkki, länsvakthavande befäl vid polisen i Kronoberg.

Är männen farliga?

– Det finns en notering att mannen född 1965 kan vara farlig. Men mig veterligen ska det inte ha någonting med allmänheten att göra.

Missbruk och psykproblem

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen avvikit förut, bland annat i en uppmärksammad rymning för ett par år sedan.

– Han har en antisocial personlighetsstörning i grund och botten. Sedan har han även problem med alkohol- och narkotikamissbruk, uppger en källa med insyn för Aftonbladet.

Polisen har inga uppgifter om att den andre mannen skulle vara omhändertagen i nuläget.

Följ ämnen i artikeln