Polisen räddade livet på nyfödd bebis som slutat andas

avMatilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Dramatiska bilder har släppts från en polis kroppskamera. Bilderna visar hur en polis i South Carolina, USA, räddar livet på en nyfödd bebis.

Det var den 11 juni som händelsen inträffade när polismannen William Kimbro stannade en bil som körde för fort. I passagerarsätet satt en uppenbart stressad mamma med sin nyfödda bebis och bilföraren berättade att de var på väg till sjukhuset eftersom barnet hade slutat att andas.

1 av 4 | Foto: Berkeley County Sheriff

Mamman räckte över sin tolv dagar gamla flicka till polismannen som omedelbart började att utföra hjärt- och lungräddning. Han kände ingen puls på bebisen och började massera bröstkorgen medan han pratade lugnande.

Utförde HLR tills ambulansen kom

– Så, ja kom igen, gråt för mig. Öppna ögonen nu lilla vän, kan man höra polismannen William Kimbro säga i videoklippet.

När William masserat runt bebisens läppar kan man höra flickan ge ifrån sig korta gråtläten.

– Så länge hon gråter så, andas hon, säger han.

William Kimbro fortsatte att utföra HLR på den nyfödda bebisen tills ambulansen kom och tog över. Han berättade för mamman att han till en början inte kände flickans hjärtslag men att de efter ett tag blev starkare.

Fått medalj för sin insats

Tack vare polismannens snabba agerande överlevde den tolv dagar gamla bebisen.

Berkeleys polisstation publicerade ett inlägg på sin Facebook-sida på torsdagen som delgav att polismannen William Kimbro tilldelats en medalj för sin livräddande insats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM