Åtal för livsfarlig attack på busshållplats

TT

Publicerad 2020-02-20

Polisens kriminaltekniker i arbete på busshållplasten där en 27-årig kvinna överfölls av en man med tillhyggen i november förra året. Arkivbild.

Den 27-åriga kvinnan satt och väntade på bussen i Malmö när hon överfölls och misshandlades i huvudet med en trästolpe och ett glasföremål. Nu åtalas en 22-årig man för mordförsök, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt åtalet slog han kvinnan gång på gång i huvudet med sina tillhyggen och hon fick livshotande skador.

Den åtalade har erkänt, men nekat till att avsikten var att döda. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att han lider av en allvarlig psykisk störning. Han åtalas också för försök till grov misshandel, eftersom han misstänks ha följt efter en man i 30-årsåldern före mordförsöket mot kvinnan. Åklagaren menar att det bara var tillfälliga omständigheter som gjorde att mannen klarade sig undan en attack, då förbipasserande avbröt 22-åringen.

Åtalet omfattar också en händelse sommaren 2018 då mannen ska ha gett sig på sin bror och jagat honom med en slägga. Familjen har tidigare berättat att de slagit larm både till polisen och psykiatrin före mordförsöket mot kvinnan på busshållplatsen i november förra året.

Följ ämnen i artikeln