Här är familjens video till minne av Kim Wall

Uppdaterad 2017-12-29 | Publicerad 2017-10-07

Insamlingsmålet på 100 000 dollar är nära.

Kim Walls familj hoppas att minnet av henne ska leva vidare genom den nyinstiftade fonden för unga journalister.

– Det är vi skyldiga henne, säger Kim Walls mamma Ingrid i en ny video.

På mindre än en månad har Kim Walls minnesfond samlat in mer än 80 000 dollar från fler än 1 000 bidragsgivare. Målet på 100 000 dollar är inte långt borta.

I en ny video berättar Kim Walls mamma Ingrid och bror Tom om Kims arbete som journalist och att de hoppas att hennes minne ska leva vidare genom fonden. De insamlade pengarna ska gå till unga kvinnliga journalister som jobbar i samma anda som Kim.

Unik förmåga

– Uppväxt i en familj av journalister kände hon till både fördelarna och nackdelarna med yrket, säger Ingrid Wall i videon.

– Men det fanns aldrig något tvivel. Det fanns så många berättelser som Kim hade velat berätta, så många öden som hon hade velat att världen skulle få höra, fortsätter brodern Tom Wal.

Ingrid Wall berättar om sin dotters styrkor som journalist.

– Kim hade en unik förmåga att se människan och ett genuint intresse av att berätta hans eller hennes historia. Hon gjorde det med stor värme och empati men behöll samtidigt sin journalistiska integritet.

Själen och anden lever vidare

Ingrid Wall säger att hon och resten av familjen kommer att låta Kims själ och ande leva vidare.

– Och vi gör det genom Kim Wall Memorial Fund, som kommer att hjälpa andra unga journalister att fortsätta göra ett bra jobb i Kims anda. Det är vi skyldiga henne.

Följ ämnen i artikeln