Svensk kvinna död i Norge

Uppdaterad 2024-04-05 | Publicerad 2024-04-04

En svensk kvinna är misstänkt mördad i södra Norge.

I tisdags ska hon ha blivit attackerad på sin arbetsplats.

– Vi har förlorat en väldigt nära kollega och bra medarbetare, skriver Kathrine Mehlin, verkställande direktör för apoteket, i ett sms till Aftonbladet.

Vid klockan 09.27 på tisdagsförmiddagen larmades norska polisen om en skadad person på ett apotek. Vilket VG var först att rapportera om.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en svensk kvinna som blev mördad utanför apoteket där hon arbetade. Strax innan klockan 10 på torsdagsförmiddagen bekräftade även norsk polis att kvinnan är svensk medborgare.

– Polisutredningen och det preliminära obduktionsprotokollet tyder på att kvinnan har dödats, säger polisåklagare Vanja Bruvoll i Agder polisdistrikt i ett pressmeddelande.

Polisens tekniker arbetar vid apoteket.

Livräddande åtgärder genomfördes inne på apoteket, men kvinnans liv gick inte att rädda.

– Inga personer är i nuläget misstänkta eller åtalade i ärendet. Gärningsmannen är fortfarande okänd för polisen. Det kan utifrån preliminära uppgifter inte uteslutas att den avlidne av en tillfällighet blev ett offer. Polisen jobbar med full kraft för att klargöra detta, säger Bruvoll i ett pressmeddelande.

En fruktansvärd tragedi

Apotekets verkställande direktör, Kathrine Mehlin, skriver i ett sms till Aftonbladet att det hela är en fruktansvärd tragedi.

”Det här är en väldigt tung och svår dag för oss. Vi har förlorat en väldigt nära kollega och bra medarbetare”, skriver hon.

”Vårt fokus nu är att ta hand om anhöriga, anställda och berörda. Vi har ett eget kristeam och har ett nära samarbete med kommunens utryckningsteam”.

Polisen har tagit del av videomaterial från platsen och har även genomfört flera vittnesförhör.

Enligt Agderposten har polisen hittat mordvapnet.

Polisen i området har höjt beredskapen och ber allmänheten att komma in med tips om man gjort iaktagelser som kan vara av intresse för polisen.

Kathrine Mehlin, apotekets chef.