Polisen efter knarket på förskolor: “Vi kommer jaga er”

avOlivia J Berntsson

Förskolebarnens lekplatser har blivit knarkgömmor.

Nu har Rinkebypolisen fått nog och budskapet till de som tagit droghandeln till skolornas områden är tydligt.
– Vi kommer jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er, säger polisen Robert Bjuvhage i en video på Facebook.

Två gånger har det hittats narkotika på förskolegårdar i Tensta den senaste tiden. Beslagen har bestått av hasch, marijuana och tramadol.

Att droghandeln pågår vid barnens lekplatser har fått polisen att ryta ifrån ordentligt i en video på Facebook.

– De kriminella som håller på med detta ska känna att vi flåsar dem i nacken. Det ska inte finnas narkotika och särskilt inte i närheten av förskolor där barn och föräldrar ska känna sig trygga, säger polisen Robert Bjuvhage.

1 av 4 | Foto: POLISEN RINKEBY
En av polisens knarkhundar söker på en lekplats.

”Vill nå ut med problematiken”

Men syftet med inlägget på Facebook är inte bara att de kriminella ska känna att polisen är efter dem.

– Vi vill nå ut med den problematik som vi kämpar mot i vårt område, därför valde vi att gå ut på Facebook. Där når vi unga, gamla och folk i hela Sverige.

Många hyllar polisens arbete efter inlägget men några uttrycker också att de hoppas polisen jobbar lika hårt mot droghandeln även när den inte sker vid förskolor.

– Självklart gör vi det. Narkotika är ett av de största problemen i vårt område och vi jobbar på en bred front. Anledningen till det här inlägget var just kopplingen till förskolorna, säger Robert Bjuvhage.

Hoppas på att få in fler tips

Det första fyndet gjordes efter att polisen fått in tips från allmänheten om att narkotika såldes i närheten av skolorna.

Teorin är att området använts som gömma för narkotika som sålts vidare men än har ingen med koppling till fynden kunnat gripas.

– Jag vill ge en eloge till alla som kämpar för att vårt område ska bli tryggare för de som bor här och som hjälper oss i vårt arbete. Jag hoppas att videon på Facebook kan leda till fler tips och att folk forsätter höra av sig, säger Robert Bjuvhage.

ARTIKELN HANDLAR OM