”Jag vägrar låta de onda elementen påverka mig”

Uppdaterad 2018-02-22 | Publicerad 2010-09-19

Misshandlade Fredrick Federley var på plats på Centerpartiets valvaka

– Jag vägrar låda de onda elementen påverka mig.

Det säger Fredrick Federley, som trots att han fortfarande känner sig mörbultad efter misshandeln dök upp på Centerpartiets valvaka.

Han berättar att han legat hemma i fyra dagar för att ta igen sig efter överfallet men till slut bestämde sig för att komma till valvakan på Hasselbacken.

– Jag mår under omständigheterna helt okej, jag känner mig hungrig på revansch mer än något annat. Det funkar inte att slå ned mig och tro att jag kommer att hålla käften.

– Tyvärr ser vi ett eskalerande våld, vilket är för djävligt på ren svenska. Det är tredje gången jag blir misshandlad under mandatperioden.

Är du rädd?

– Nej, jag vägrar ge efter för de onda elementen, säger Fredrick Federley, men förklarar att han fortfarande känner sig mörbultad och har ont i bröstet, ryggen och baksidan av huvudet.

Spåren från misshandeln syns också tydligt i ansiktet där han har blånader och småsår kvar runt ögonen.

Han ser dystert på de goda siffrorna för Sverigedemokraterna från vallokalsundersökningarna, och beklagar att de svenska partierna inte diskuterat integrationspolitiken tillräckligt mycket. Samtidigt hoppas han att SD kommer att tappa stöd när förtidsrösterna börjar räknas.

– Det är otroligt viktigt att vi inte får det danska exemplet. Det ska vi hålla oss för god för, säger Federley.

Fått stöd

Fredrick Federley berättar att han fått väldigt mycket stöd från personer både inom partiet men också från politiska kollegor i andra partier som folkpartisten Birgitta Ohlson och den politiska motståndaren Thomas Bodström (S).

– Jag har fått enormt mycket stöd. Det betyder oerhört mycket, säger Fredrick Federley.

Valgrafik 2010 |
Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln