Man skjuten i Solna – stor polisinsats

Publicerad 2023-01-16

En man i 20-årsåldern är skjuten i Solna och enligt uppgifter till Aftonbladet jagas flera maskerade gärningsmän.

Polisen beskriver det som en oerhört stor insats.

Under måndagskvällen ryckte polisen ut till Solna, norr om Stockholm, efter att man larmats om en skottlossning. Offret är en man i 20-årsåldern.

Boende som Aftonbladet talat med beskriver det som två snabba smällar. Kort därefter var ett stort polispådrag i gång.

– 19.38 får vi in vittnesuppgifter om flera skott som avlossats. När vi kom till platsen hittade vi en man med skottskador som omedelbart fördes till sjukhus för vård, säger Ola Österling, presstalesperson i polisregion Stockholm.

En ”oerhört stor polisinsats” pågick i området, enligt Ola Österling.

– Vi jobbar med att spärra av, förhör vittnen, har personal på sjukhuset. Spanare är ute, det är bara ett axplock av vad vi gör just nu.

Vittnen på platsen har talat om två snabba smällar vid halv åtta-tiden.

Även polishelikopter cirkulerade i området på jakt efter de maskerade gärningspersonerna.

Förutsätter gängkriminell koppling

Polisen förutsätter att det finns en koppling till gängkriminella miljöer och man har inlett en utredning om mordförsök.

Boende beskriver det som en uppgörelse som bitit sig fast i området och som man tyvärr inte blir av med. Polisen har talat med ett flertal yngre personer i närheten av brottsplatsen.

Avspärrningarna utökades i sökandet efter spår, polisen kontrollerade vilka övervakningskameror som kan ha fångat händelsen och knackade dörr i området.

Vid 22-tiden uppgav polisen att man redan hade ett stort utredningsmaterial samt att den yttre insatsen pågick med oförminskad styrka.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln