Bil i krock efter polisjakt – flera skadade

Uppdaterad 2023-08-31 | Publicerad 2023-08-30

En personbil har kolliderat med en taxi efter en polisjakt i Hornstull.

Taxipassageraren vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

En man har gripits av polis.

Personbilen förföljdes av en polispatrull söder om Stockholm innan olyckan inträffade.

– Patrullen ville stoppa och kontrollera en personbil som inte stannade. Sedan har det varit ett förföljande på Essingeleden, som från vår sida avbröts på Västerbron. Det pågick inget förföljande när krocken skedde, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Två frihetsberövade

Fyra personer skadades i olyckan. Tre av dem är vakna och talbara, en vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– Det är taxipassageraren, som inte är vaken och talbar, säger Daniel Wikdahl.

Föraren i personbilen, som är en man i 50-årsåldern, har gripits misstänkt grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och grov olovlig körning då han saknade körkort.

Passageraren, en man i 45-årsåldern frihetsberövades först, men släpptes sedan. Han är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Polisen: Avbröt 41 sekunder före larmet

Ett vittne berättar om gripandet:

– De går fram med dragna vapen, sliter ut den ena människan och brottar ner honom på backen. Sedan drog de ut den andra människan. Det såg nästan ut som han försökte rymma. Det var åtta poliser som kutade ikapp direkt och brottade ner honom.

Polisen uppger att det gick 41 sekunder från att jakten avbröts till att larmet om kollisionen kom in.

– Jag kan inte säga något mer om det än att vi avbröt förföljandet 19.39.47. 19.40.28 meddelas vi om att det skett en krock i Hornstull. Sannolikt har patrullen fortsatt köra upp mot bron. Det är inget konstigt, de fortsatte köra i samma rikting även om de avbrutit förföljandet. Det tar inte lång tid att köra över Västerbron. Men allt sånt här om vi hade kunnat agera på annat sätt, alla såna saker får vi titta på senare, säger Daniel Wikdahl.

Följ ämnen i artikeln