Kommunfullmäktige brister ut i skratt – över bajsande elefant

Publicerad 2019-10-03

Ett medborgarförslag med orden ”elefant” och ”bajs” ställde till för kommunfullmäktige i Bollnäs.

Nu har klippet på skrattsalvorna spridits viralt.

– Det bjuder jag, säger Kristoffer Lindberg (S), kommunfullmäktige i Bollnäs.

När man väl börjat skratta kan det vara svårt att sluta. Det fick Kristoffer Lindberg (S), kommunfullmäktige i Bollnäs, erfara när han läste upp ett medborgarförslag.

Förslaget som kommit in handlade om Stadshustorget utanför stadshuset och dammen som försvunnit därifrån. Men det skulle visa sig att det fanns en elefant i rummet – så att säga.

För när Lindberg läser upp meddelandet snubblar han över frasen:

”[...]dammen rök först, möjligen på grund av en förbipasserande elefant bajsat i den”. Det är där som det blir omöjligt för kommunfullmäktige att hålla sig för skratt, något som Bollnäs kommun delat med sig av på sin Facebooksida.

Kommunfullmäktige skrattade till: ”Då var det ju kört”

När Aftonbladet ringer upp Kristoffer Lindberg förklarar han att lite tagen på sängen av vad som stod i förslaget.

– När man väl sitter där och läser så var det i det här svårt att hålla sig. Jag skrattar till och så tänkte jag: ”Jag får inte skratta”, och då var det ju kört, säger Lindberg till Aftonbladet.

Kristoffer ber vice ordförande i kommunfullmäktige att fortsätta läsa upp förslaget då han inte kan sluta skratta, men han får ingen hjälp med det.

– Hon kanske inte heller kände att hon kunde fortsätta läsa upp det, förklarar Lindberg med ett leende.

Kommunen om elefanten: ”Vi har ett ögonvittne”

Kommunen frågade efteråt om kommunfullmäktige var okej med att de delade det på sin Facebook, vilket Lindberg sa ja till.

– Det bjuder jag, svarar han.

Nu har klippet spridis viralt. Bollnäs kommun har postat ytterligare ett inlägg på sin Facebooksida efter att många undrar om påstående stämmer – bajsade en förbipasserande elefant i fontänen?

Kommunen skriver:

”Svaret är JA, det har hänt på riktigt! Vi har ett ögonvittne till händelsen då elefanten bajsade i fontänen som tidigare fanns på stadshustorget.”

Följ ämnen i artikeln