Var försvunnen i nio år – Lindsey, 10, hittad mördad

Publicerad 2018-05-19

Lindsey Baum försvann under en kort promenad hem i amerikanska småstaden – nu har hon hittats efter nio år.

En jägare hittade resterna av hennes kropp i bergen och polisen misstänker mord.

– Jag är här för att meddela att vi har tagit hem Lindsey, sa sheriffen Rick Scott vid en pressträff förra veckan.

Lindsey Baums försvinnande är ett av de mest omskrivna försvinnanden i delstaten Washington, USA.

10-åringen försvann i juni 2009 när hon skulle gå fyra kvarter mellan en kompis hus och hemmet i staden McCleary, några mil söder om Seattle. Polisen sökte efter henne från luften, hästryggen och till fots. Men inte ens sökhundarna kunde känna av åt vilket håll Lindsey försvunnit.

Familjen har aldrig gett upp hoppet och fortsatt dela ut efterlysningar med en bild på hur Lindsey Baum kunnat se ut som äldre. Men hon var spårlöst borta – fram tills nu.

FBI:s svar: Det är hon

I september hittade en jägare kroppsdelar i Kittitas County i östra delen av delstaten – över 20 mil från där 10-åringen försvann. Resterna av kroppen som jägaren fann fördes till FBI:s labb i Virginia och nu kan polisen bekräfta att Lindsay Baum hittats.

– Jag är här för att meddela att vi har tagit hem Lindsey, sade sheriffen Rick Scott under en presskonferens förra torsdagen.

– Tyvärr hittade vi henne inte så som vi och hennes familj hade hoppats på och bett för.

Han har varit involverad i fallet sedan start, som nu utreds som kidnappning och mord.

– I nio år har vi inte kunnat säga vad det här varit, mer än att det är ett försvunnet barn. Nu vet vi att vi måste hitta en mordmisstänkt, sade Scott.

Varför någon skulle vilja mörda den brunhåriga lilla flickan som älskade Harry Potter och Twilight vet inte polisen.

Ingen misstänkt

Polisen vill inte gå ut med exakta positionen om var kroppen hittades, men just nu söker man av vildmark i Kittitas County i jakten på spår efter Lindseys mördare. Området där kroppen hittades är bergigt med djupa raviner och svårtillgänglig terräng, skriver The Seattle Times.

Det finns ingen misstänkt för mordet. Under åren har man offentliggjort övervakningsfilm som visar en vit lastbil och en man som går in i en butik i närheten av Lindseys väg hem.

Sheriff Scott lovade på pressträffen att hitta ”monstret” som mördade Lindsey Baum sommaren för nio år sedan.

– Det finns någon där ute som vet vem som gjorde det här och hur det hände. Det finns människor som har informationen som sitter på pusselbiten som skulle omkullkasta utredningen och sluta i ett gripande, sade Rick Scott.

– De här människorna måste ha modet att träda fram.

Följ ämnen i artikeln